Consilierul Mihai Olaru: Se găsesc scuze în deciziile administrației centrale pentru tot ce nu se face local

foto: Mihai Olaru și Nicolae Davițoiu

Dialog între consilierii județeni Mihai Olaru și Nicolae Davițoiu, într-o emisiune la Radio Infinit, discuția fiind axată pe viitorul sau lipsa de viitor a CE Oltenia. Suntem într-o relație toxică cu CE Oltenia și nu putem da vina mereu pe deciziile centrale pentru ce nu se face local, a spus Mihai Olaru, într-un context al discuției în care consilierul Davițoiu critica politica guvernamentală legată de Complexul Oltenia. Totodată, Davițoiu crede că problemele vin de la București.  

Mihail- Sergiu Olaru, consilier PNL la primul mandat, crede că Gorjul este într-o ”relație toxică” cu CE Oltenia. Vorbim de peste 15 ani că CEO se duce, iar în timpul dezbaterilor se pierd din vedere alte oportunități, crede Olaru.

”Nu trebuie să fie instituțiile publice principalul angajator. Să identificăm împreună soluții, nu să stăm să discutăm despre cum se duce CEO. Sunt discuții vechi, am depistat problema de 15 ani și acum ce facem? O văd ca pe o relație toxică, o relație toxică a Gorjului cu industria energetică. Nu zic că trebuie să nu ne uităm spre CEO și să nu găsim în continuare soluții acolo, departe de mine gândul, dar totuși suntem absolut blocați în acest subiect. Vorbim mereu despre asta, dar uităm de alte domenii. Energia e singurul lucru pe care Gorjul îl are de oferit?”, a susținut Olaru, un susținător al ideii că județul se poate dezvolta din punct de vedere turistic.

”E ce avem la îndemână”, a spus Davițoiu. Totodată, Davițoiu a dat vina pe deciziile de la Guvern, un guvern format din PSD și PNL. Consilierul Mihai Olaru a declarat că nu se poate găsi mereu o scuză în politica națională pentru deciziile din județ. Acesta a subliniat că deși se știe că activitatea CEO va fi redimensionată la nivel local, din partea autorităților județene, nu se întrevede o soluție.    

”Din păcate naționalul se răsfrânge și asupra localului, ceața de bani se va vedea și local”, a spus Davițoiu. 

”Spuneți continuu că suntem în situația aceasta pentru că se răsfrâng deciziile de la nivel central către noi, că se răsfrâng deciziile centrale mai departe, dar Clujul e mai departe și asupra lor nu se răsfrânge? Oradea e mai departe? Alba Iulia de ce se dezvoltă. E vorba de ceea ce facem local. 

Nu putem găsi o scuză în deciziile administrației centrale pentru tot ce nu se întâmplă în județ. Am subliniat că trebuie să ne mișcăm local, să producem schimbare, nu putem să ne uitam continuu la București”, a spus Mihai Olaru.

Vizualizări: 1,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: