Consilierul Olaru propune un proiect de finanțare a acțiunilor civice

Consilierul județean Sergiu -Mihail Olaru consultă, în mediul online, cetățenii și asociațiile neguvernamentale cu privire la nevoile din comunitate, construind un proiect de hotărâre de Consiliu Județean pentru finanțarea acțiunilor civice din comunitate.


Sergiu-Mihail Olaru a devenit consilier județean în august 2021 și a candidat pe lista PNL, în echipa lui Iulian Popescu. Olaru a lansat în social-media un formular prin care pune întrebări legate de legate de resursele necesare finanțării unor acțiuni de implicare civică în zona de educație, turism, antreprenoriat, etc.

În acest punct, proiectul presupune alocarea de către Consiliul Județean Gorj a unor sume destinate inițiativelor propuse de ONG-uri, însă aceasta nu este forma finală. Olaru este convins că proiectul inițiat de el va avea sprijinul celorlalți consilieri județeni, dat fiind că are scopul de a crește implicarea oamenilor în comunitate și de a acoperi unele dintre nevoile acestora.

Din răspunsurile primite până acum, Olaru spune că există interes pentru proiecte de voluntariat, incluziune socială, păstrarea meșteșugurilor, promovarea turismului, protecția mediului, educație și sport.

”Prin acest proiect dorim să încurajăm și să accelerăm rezolvarea nevoilor ce se resimt direct în viața oamenilor. Cu un impact mic asupra bugetului Consiliului Judetean putem produce aproape instant  efecte pozitive în viața oamenilor. Sunt convins că o administrație eficientă presupune ascultarea vocii oamenilor. Putem să-i susținem pe cei care sunt acolo unde se întâmplă lucrurile, de unde se simte realitatea, sau să se facă, în continuare, strategii din birou. De exemplu, păstrarea meșteșugurilor este o expresie folosită în strategii, dar atât. Cum ar fi dacă un grup de oameni ar gândi un plan ca, într-un sat de la noi, cei care mai știu să tricoteze să facă asta organizat și sustenabil, așa cum se întâmplă la Viscri? Deodată am avea ceva palpabil, nu doar o frază pe hârtie”, a declarat Olaru.

Formularul de consultare este disponibil aici.

Vizualizări: 2,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: