Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Pecingină: Greul crizei îl duc tot antreprenorii şi angajaţii

Legea bugetului pe 2022 conţine măsuri absolut necesare şi este bine că nu a fost construit pe venituri care să provină din impozite sau taxe noi sau din majorarea celor existente, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, deputatul PNL Gheorghe Pecingină.

"Mă bucur că actualul buget nu s-a construit pe venituri care să provină din impozite şi taxe noi sau pe majorarea celor existente. Au existat câteva frământări pe această temă, dar mă bucur că înţelepciunea a învins şi s-a reuşit evitarea creşterii poverii fiscale pentru o perioadă în care acest lucru nu ar fi fost recomandat de nimeni. Cu toate acestea, provocarea imensă de a constitui un buget pe aceste fundamente fiscale în acest context sanitar şi economic deosebit de dificil trebuie însă compensată prin eficientizarea colectării veniturilor pe care le are la dispoziţie statul român. Suntem cu toţii de acord că fără reforme fiscale şi bugetare asumate la nivelul Uniunii Europene nu vom înregistra progresele pe care le dorim. Trebuie să nu uităm că pentru anul 2022 este un buget construit în condiţii de maximă incertitudine economică, cu riscuri sanitare şi economice generate de pandemia COVID, care nu este epuizată. Un val pandemic 5 ne bate la uşă", a spus Pecingină la dezbaterile generale asupra proiectului de buget.

El a mai spus că aşteptările românilor de la Guvern sunt imense.

"Legea bugetului conţine măsuri absolut necesare - e drept, nu aşa cum ne-am fi dorit cu toţii, atât din punct de vedere social, economic, dar mai ales din punct de vedere investiţional. Să nu uităm că în anul 2020, pandemia ne-a adus o neaşteptată scădere economică şi un deficit bugetar de aproape 10%. Graţie mediului de afaceri din România, am reuşit să recuperăm în mare parte pierderile anterioare, să reducem progresiv şi deficitul bugetar şi, de asemenea, în mare parte, este meritul Guvernului PNL, însă să nu pierdem din vedere că greul crizei îl duc tot antreprenorii şi angajaţii", a subliniat deputatul liberal.

Gheorghe Pecingină i-a transmis ministrului Finanţelor că are şansa de a arăta că este de orientat către investiţii.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: