Consiliul Judeţean dă startul Lunii Curăţeniei

Luna curăţeniei debutează oficial pe data de 15 martie, însă Consiliul Judeţean Gorj a dat deja startul activităţilor de acest gen. Preşedintele Cosmin Popescu le transmite primarilor „să treacă la treabă” în vederea pregătirii localităţilor pentru Sărbătorile Pascale.

Consiliul Judeţean demarează un program de curăţenie în care implică toţi primarii din Gorj. Edilii locali vor trebui să demareze acţiunile de curăţire a şanţurilor şi rigolelor, dar şi pe cele de igienizare a spaţiilor verzi. „Demarăm Luna Curăţeniei, în baza unui program, în care vom implica primăriile din Gorj. Vom avea parteneri toate Unităţile Administrativ Teritoriale din judeţ astfel încât pe 16 aprilie, prima zi de Paşte, Gorjul să arate foarte bine. Este posibil să acordăm şi un premiu pentru cea mai frumoasă localitate, nu am discutat încă acest aspect, dar până la urmă e obligaţia noastră, a tuturor, să ne facem datoria ca fiecare UAT să arate bine”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Sarcini pentru primari şi cetăţeni
În sarcina autorităţilor locale intră şi întreţinerea în bună stare a construcţiilor existente, repararea şi zugrăvirea periodică a acestora; curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor; precum şi prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi să depoziteze reziduurile menajere şi gunoaiele numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale; precum şi să păstreze curăţenia pe arterele de circulaţie şi în locurile publice. În plus, trebuie să-şi vopsească gardurile şi pomii astfel încât să contribuie, într-o oarecare măsură, la amenajarea peisagistică a localităţilor.
Autorităţile judeţului vor ca până la sfârşitului lunii martie, comunele şi oraşele din Gorj să fie pregătite pentru întâmpinarea sărbătorilor pascale.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: