Consiliul Judeţean Gorj a depăşit cheltuielile cu personalul

Consiliul Judeţean Gorj a fost obligat de Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGPF) Gorj să diminueze bugetul propriu privind cheltuielile de personal pentru că a depăşit plafonul aprobat pentru anul 2012. Acesta a fost și motivul pentru care Consiliul Judeţean Gorj, nedispunând de suma rectificată, a cerut bani ”cu împrumut” instituţiilor subordonate, respectiv Spitalului Județean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița și Direcției Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Suma retrasă va fi folosită pentru majorarea cheltuielilor de personal la alte unități administrative ale județului.

Direcția de Finanțe Publice Gorj a dispus la sfârșitul luni mai retragerea din conturile Consiliului Județean Gorj, în urma unei rectificări bugetare, a sumei de 4614 mii lei, reprezentând valoarea cu care a fost depășit plafonul de cheltuieli cu personalul pe anul 2012. ” Conform deciziei nr. 122 din data de 28.05.2012 a DGPF Gorj, privind  redistribuirea între unitățile administrativ teritoriale din Gorj a nivelului maxim al cheltuielilor de personal pentru anul 2012, Consiliul Județean Gorj a procedat la diminuarea bugetului propriu privind cheltuielile de personal pentru încadrarea în noul plafon comunicat. Astfel, plafonul prevăzut pentru anul 2012 a fost diminuat cu suma de 4614 mii lei respectiv de la suma de 93630 mii lei la suma de  89016 mii lei”, a declarat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Potrivit reprezentanților CJ Gorj, cu suma redistribuită  se majorează cheltuielile de personal la alte unități administrativ teritoriale ale județului.

Protecţia Copilului, fără 30 de miliarde

Cum nu dispunea de această sumă, Consiliul Județean Gorj a luat hotărârea de a retrage sume de bani din conturile instituțiilor subordonate tocmai pentru a putea acoperi suma. Cea mai defavorizată instituție a fost DGASPC, din conturile căreia CJ Gorj a retras 3007 mii lei. Interesant este că tot Ion Călinoiu a promis sporuri de până la 50 la sută pentru cei 1000 de angajaţi. Directoarea DGASPC Gorj, Camelia Popescu, spune că are promisiuni că nu va avea probleme cu salariile angajaților. ”Situația nu e gravă. Direcția dispunea de această sumă de pe urma proceselor pierdute de salariați la Curtea de Apel Craiova, noi aveam alocată această sumă în cazul în care instanța le dădea dreptate și trebuia să le dăm banii înapoi dar nu s-a întâmplat așa. Pe de altă parte, dacă vom avea probleme cu salariile în decembrie, Consiliul Județean ne-a promis că ne va ajuta cu o rectificare bugetară și că va respecta fondul de salarii”, a declarat Camelia Popescu, director DGASPC Gorj.

MOTIV


Reprezentanții CJ Gorj au precizat sumele retrase de la fiecare instituție subordonată în parte. ”Suma a fost luată de Consiliul Județean de la următoarele instituții subordonate: D.G.A.S.P.C. Gorj -3007 mii lei, Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu 1407 mii lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu- 200 mii lei. Decizia DGFP Gorj a fost motivată prin necesitatea asigurării la nivelul județului a plafonului de cheltuieli de personal pentru toate unitățile administrativ- teritoriale”, a adăugat Oana Paloș.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: