Consiliul Județean Gorj cumpără containere pentru triajul din spital

Autoritățile județene se pregătesc pentru ce e mai rău. Consiliul Județean Gorj a adoptat, marți, o hotărâre prin care s-a decis achiziționarea a cinci containere. Acestea vor fi instalate în apropierea unităților de primiri urgențe din municipiul Târgu Jiu. Autoritățile au găsit deja spațiile unde vor aduce cele cinci containere.

Decizia a fost luată după ce autoritățile județene s-au consultat cu medicii. Aceștia se așteaptă la un val de bolnavi care să se prezinte în camerele de gardă așa că aceste containere vor fi folosite pentru triajul epidemiologic, după care vor fi dezinfectate rapid.

Cosmin Popescu, președintele Consiliul Județean Gorj, a explicat că a fost alocată suma de 120 de mii de lei pentru această achiziție. „Decizia a fost discutată cu conducerea spitalului, cu cadrele medicale astfel încât, pentru perioada următoare, cu ajutorul acestor containere să reușim să facem un triaj epidemiologic în afara camerelor de gardă sau secțiilor de Primiri Urgențe. E necesar pentru că ne pregătim pentru un val de oameni care vor veni către spital fără să sune la 112 și atunci trebuie să fim pregătiți astfel încât cetățeanul să nu intre direct în camera de gardă sau la UPU, să poată fi consultat de personalul de gardă și de medicul epidemiolog și, în funcție de diagnostic, să fie îndrumat spre secția de Boli Infecțioase sau, dacă are un alt diagnostic, către secțiile din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu”, a declarat Cosmin Popescu.

Consiliul Județean urmează să facă achiziția și, în scurt timp, containerele vor fi instalate în trei puncte din municipiul Târgu Jiu. În cazul în care situația se va agrava, autoritățile au la dispoziție și un cort de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, unde s-ar putea face triajul epidemiologic. Abia după această etapă, bolnavii vor fi internați în spital. „Vom avea, în primă fază, cinci containere care vor fi amplasate în cele trei locații: din strada Progresului, strada Tudor Vladimirescu și A. I. Cuza. Suma totală alocată este de 120 de mii de lei. Ne-am uitat la prețurile de pe SICAP. Am văzut la undeva 20 de mii de lei fiecare container, dotat cu baie, chiuvetă, condițiile minimale astfel încât medicul sau asistentul medical să își facă treaba așa cum trebuie. Ne-am consultat cu medicii de la Primiri Urgențe. Ne-am speriat și de ce am văzut în Italia. Italienii au montat corturi în afara unităților de Primiri Urgențe pentru a nu infecta sau nu aduce direct pacientul care poate fi purtător de virus în secție și atunci timpii necesari pentru dezinfecție sunt foarte mari și putem pune în pericol și tot personalul care lucrează în secție”, a mai explicat Cosmin Popescu.

De asemenea, și Primăria Târgu Jiu vrea să cumpere cinci containere pentru a caza personae în carantină dacă va fi cazul pe viitor.

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: