Patru studente, izolate acasă. Primăria le-a dus mâncare și detergenți

Peste 200 de persoane sunt, în continuare, izolate acasă din cauza coronavirusului. În comuna gorjeană Scoarța, patru tinere sunt izolate la domiciliu. Autoritățile au grijă să aibă strictul necesar și le-au dus fetelor mâncare ori produse de curățenie. Persoanele aflate în izolare au primit noi avertismente din partea celor de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Să nu plece de acasă decât după ce ies din izolare pentru că riscă amenzi usturătoare.

În comuna Scoarța, patru persoane mai sunt izolate la domiciliu. Este vorba de patru studente. „Am avut 14 persoane până vineri. Până miercuri, mai avem patru. Celelalte au terminat, au plecat. Sunt patru studente. Este o tânără din Scoarța, celelalte nu sunt de la Scoarța, dar au fost cazate aici, la Scoarța. Au fost sub supravegherea noastră, a poliției. Asistentele comunitare au luat în fiecare zi legătura cu fetele, cu DSP. La solicitarea lor, le-am asigurat alimente, detergenți, tot ce au solicitat. Băiatul de la primărie a fost chiar astăzi (n.r. luni), să le ducă ceva alimente. Am avut discuții zilnice cu fetele. Când au solicitat ceva, am fost alături de ele”, a explicat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

În peste 30 de localități sunt oameni izolați acasă. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Gorj avertizează că vor continua controalele cu polițiștii acasă la cei care au fost izolați. „În momentul de față, la nivelul județului Gorj, avem 223 de persoane în autoizolare la domiciliu. Nu avem persoane care să necesite carantină. Au fost făcute verificări la 20 de adrese din Târgu Jiu și vor mai fi făcute. Potrivit legislației în vigoare, persoanele care nu sunt găsite la domiciliu în perioada de izolare vor primi sancțiuni contravenționale cuprinse între 10 mii și 20 de mii de lei. Asigurarea alimentelor și a strictului necesar intră în sarcina autorităților locale. Noi, cu o zi înainte, trimitem listele primăriilor referitoare la persoanele care intră în autoizolare”, a explicat Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

O femeie din Târgu Jiu a fost amendată, la sfârșitul săptămânii trecute, cu 10 mii de lei pentru că nu a fost găsită acasă deși figura ca izolată la domiciliu. 

Vizualizări: 3,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: