Consiliul Județean Gorj pierde Casa Gănescu. Ce câștigă județul

Guvernul a anunțat că va solicita ca un imobil ce aparține Consiliului Județean Gorj să treacă în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Culturii. Cel mai probabil este vorba de Casa Gănescu, situată lângă Palatul Administrativ, acolo unde va fi amenajat Muzeul Brâncuși.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a spus că transformarea acestei case în Muzeul Brâncuși și amenajarea unui parc în jurul ei ar fi un mare câștig pentru județ. „Noi oricum foloseam foarte puțin această clădire, din când în când au mai fost niște cursuri acolo. Încă de la vizita ministrului Vulpescu din primăvară am spus că suntem de acord și chiar susținem amenajarea Muzeului Brâncuși în Casa Gănescu, pentru că se știe că este casa în care a locuit sculptorul în perioada în care a realizat ansamblul de la Târgu Jiu”, a spus Cosmin Popescu.

Legea privind înființarea Muzeului Brâncuși a fost aprobată încă din decembrie 2015, inițiativa fiind a gorjeanului Gheorghe Udriște, fost director al Metrorex. Casa a fost reabilitată în vremea când era Mischie președinte al Consiliului Județean, dar este nevoie de investiții pentru a putea fi transformată în muzeu.

Vizualizări: 3,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: