Drum cu ghinion la Polovragi. Rupt pentru a treia oară înainte de recepţie!

Drumul din Polovragi care duce pe Cheile Olteţului este greu accesibil în momentul de faţă, improvizaţia găsită de autorităţi nefiind una de durată şi care să-i ajute prea mult pe cei care tranzitează zona. În fapt, este un drum cu mult prea multe probleme. Finanţat pe vechiul SAPARD, este a treia oară când acesta se rupe înainte de recepţie.

Viitura care a avut loc în urmă cu aproape o lună la Polovragi a afectat serios drumul din spatele mănăstirii, un drum forestier care urma să fie recepţionat chiar înainte de a fi rupt de ape. Primarul Gheorghe Epure spune că în prezent se poate circula pe el graţie unei improvizaţii care nu va rezista însă mult timp. „Este afectat pe o porţiune de 8 kilometri, lungimea pe care a fost distrus. Sunt probleme chiar la infrastructura de bază a lui pentru că piatra a fost spălată în totalitate, e diferenţă de nivel şi de câte trei metri faţă de nivelul normal al râului. Acum maşinile circulă pe lângă albia minoră a râului”, spune primarul Gheorghe Epure.

Cel mai mult au de suferit ciobanii şi culegătorii de fructe de pădure. „Drumul era în lucru, era aproape terminat, urma recepţia, dar fiind această problemă, s-a făcut constatare şi constructorul trebuie să continue lucrările. E a treia oară când se rupe înainte de recepţie. Până la urmă va fi reparat în totalitate, tot timpul s-a rupt în alte puncte, acum e rupt în amonte”, a declarat primarul Gheorghe Epure. Potrivit autorităţilor, drumul a fost contractat de Direcţia Silvică, este un proiect pe fostul SAPARD, pe fonduri europene şi de fiecare dată când s-a apropiat de recepţie, e câte o calamitate care îl rupe.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: