Consiliul local, două şedinţe în aceeaşi zi

Premieră pentru Consiliul Local Târgu Jiu. Pentru luni, 29 octombrie, au fost convocate două şedinţe, la ore apropiate, dar în locuri diferite. Primarul a convocat o şedinţă ordinară pentru ora 14.00, la teatrul „Elvira Godeanu”, iar un grup de consilieri a cerut şedinţă extraordinară pentru ora 13.30, în sala de consiliu a primăriei.

Primarul Marcel Romanescu a justificat mutarea şedinţei la teatru prin faptul că există multe solicitări din partea unor persoane de a participa. Sala de la primărie ar fi fost neîncăpătoare pentru cele peste 100 de persoane care vor să asiste la şedinţă, în numele lor fiind depuse cereri scrise.

Consilierul ALDE, Eduard Lădaru, crede însă că primarul vrea să transforme şedinţa în circ, aşa că a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să se stabilească faptul că toate şedinţele vor fi ţinute în viitor în sala de consiliu. „Dacă Romanescu vrea să fie circar, foarte bine, să fie circar, dar să îşi aleagă clovnii din altă parte, nu din Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu. Acolo sunt consilieri locali care doresc să reprezinte municipiul Târgu Jiu. Eu nu sunt clovnul lui Marcel Romanescu şi această şedinţă a fost convocată de consilierii care nu se simt clovnii lui Marcel Romanescu”, a spus Eduard Lădaru la Radio Infinit.

Consilierul local liberal Mihai Paraschiv a spus că este atributul primarului să stabilească data, ora şi locul de desfăşurare a şedinţelor de consiliu local. „Atâta timp cât a existat solicitarea unei organizaţii de a participa 100 de persoane la şedinţă, sala fiind foarte mică, domnul primar a luat decizia să mute şedinţa la teatru. Unii vor să se ferească de ochii alegătorilor”, susţine Mihai Paraschiv.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: