Consilierii locali, duşi la teatru de primarul Romanescu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dat dispoziţie ca şedinţa de luni a Consiliului Local să aibă loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Motivul ar fi acela că în jur de o sută de cetăţeni ar dori să participe, iar sala de consiliu din primărie ar fi prea mică. Mai mulţi consilieri locali s-au arătat deranjaţi de decizia primarului.

Două proiecte ar fi fost de larg interes, dar se pare că acestea nu vor fi pe ordinea de zi. Unul dintre acestea se referă la parcarea de la Piaţa Centrală, pe care consilierii PSD vor să o dea în administrare privată pe următorii 49 de ani, iar Romanescu o vrea la primărie. Celălalt proiect ar fi fost cel anunţat acum o săptămână de preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, dar nici acesta nu a fost depus până joi, la finele programului, astfel că nu ar fi timp să intre pe ordinea de zi.

Romanescu a explicat de ce a decis să schimbe locul de desfăşurare a şedinţei CL Târgu Jiu. „Am dispus la şedinţa de consiliu local să se ţină la teatru, pentru că au fost solicitări din partea unei organizaţii şi a unor cetăţeni că vor să participe. Numărul celor care vor să participe este mult mai mare decât locurile disponibile în sala de consiliu”, a explicat Romanescu.

Consilierii, derutaţi de decizia primarului

Consilierii locali nu au primit prea bine vestea că şedinţele de consiliu vor avea loc în faţa a peste o sută de oameni. Cel mai supărat a fost colegul de partid al lui Romanescu, consilierul liberal Eduard Berca. „Sincer, nu pot să înţeleg ce se întâmplă. E o noutate. Dacă are cadru festiv, dacă se referă la omagierea lui Brâncuşi, sunt de acord. În altă situaţie, nu văd rostul. O să solicit să se revină asupra deciziei”, a spus Berca la Radio Infinit. Nici Eduard Lădaru de la ALDE nu a fost mai încântat. „Punctul meu de vedere este că şedinţa de consiliu local trebuie ţinută în sala de şedinţe a Consiliului Local. Este foarte clară treaba”, a spus Lădaru, care crede că trebuie argumente serioase pentru o astfel de decizie.

În schimb, social-democratul Cristian Toader Pasti nu are o problemă cu decizia primarului. „Am oferit destul teatru la şedinţele trecute şi probabil că din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai municipiului vor să asiste la acest teatru. Pentru mine nu e problemă, putem să o ţinem şi în Sala Sporturilor sau pe stadion”, a spus consilierul PSD.

Ion Săvoiu, consilier local al PMP Târgu Jiu, a spus că este mirat de decizia primarului, dar nu este împotrivă. Chiar se bucură că asistă mai mulţi cetăţeni.

Romanescu are şi un liberal de partea lui. Consilierul PNL Târgu Jiu, Nicolae Bobu, a spus că va participa la şedinţă, chiar dacă va fi ţinută în aer liber. „Cu cât mai mulţi participanţi, cu atât mai bine şi pentru noi. Eu salut această idee”, a spus Bobu.

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: