Lider din CE Oltenia, patru zile la Paris

Constantin Creţan, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, va conduce delegaţia română care va participa în perioada 10-16 mai la Conferinţa Europeană a Lucrătorilor care va avea loc în Franţa, la Paris. „La această conferinţă participă delegaţi din peste 25 de ţări europene, care analizează dezastrul rezultatelor aplicării Tratatului de la Maastricht şi Tratatului de la Paris, care pun capăt energiei bazate pe combustibil fosil. Din România, participă o delegaţie de patru lideri de sindicat, condusă de către preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan”, arată un comunicat de presă.

Pe ordinea de zi va fi prezentat şi un material cu tema „Consecinţele nefaste ale solicitărilor agresive de la Bruxelles şi FMI cu privire la lichidarea sectorului minier şi energetic pe bază de cărbune din România”, arată sursa citată.

La final, se va adopta o rezoluţie cu tema: Lupta pentru unitate şi rezistenţă muncitorească împotriva Troicii (Fondul Monetar Internaţional + Banca Mondială, Banca Europeană, guverne).

Finanţarea deplasării este susţinută de către sindicate, iar cazarea, masa şi participarea sunt asigurate de către organizatorii francezi. (A.A.)

Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: