Continuă ancheta epidemiologică la CE Oltenia. Șeful din Direcția de Investiții, înlocuit

Anchetă epidemiologică în birourile Complexului Energetic Oltenia. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj trebuie să stabilească lista de contacți ai șefului de birou din cadrul Direcției de Investiții care a fost confirmat cu Covid 19, alături de soția sa, și ea angajată a companiei, tot în rândul personalului TESA. Oficialii producătorului de energie susțin că bărbatul va fi înlocuit în această perioadă pentru că a fost prevăzut un plan de continuitate pentru o astfel de situație.

Cele două cazuri au fost confirmate și cei doi soți au fost internați în spital. Oficialii companiei caută acum să stabilească toate persoanele care au intrat în contact cu cei doi. Colegii de birou ai bărbatului au fost deja izolați preventiv la domiciliu. “Colegii de birouri ai celor doi s-au autoizolat începând de marți. Este șef de birou în cadrul Direcției de Investiții. Doi colegi ai dânsului s-au autoizolat. Ancheta epidemiologică nu este resortul nostru, ci al celor de la DSP. Noi stabilim toți contacții pe care i-au avut cei doi angajați. Avem aceste date, stăm de vorbă cu colegii noștri. Se acordă concedii de odihnă sau recuperări colegilor care se izolează din propria inițiativă. Colegul nostru nu a participat la nicio ședință a Directoratului. Vă asigur că nu a participat la o astfel de ședință în ultimele trei săptămâni. Excludem ședințele de lucru la nivelul Direcției și aceste aspecte sunt analizate de colegii noștri”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Pentru ca o astfel de situație să nu afecteze activitatea companiei, a fost întocmit de câteva luni un plan de continuitate astfel încât toate funcțiile de conducere să fie acoperite în cazul în care se îmbolnăvește vreun șef din companie. Și în acest caz, șeful din Direcția de Investiții urmează să fie înlocuit, după cum a mai explicat Rușeț: „Există un plan de continuitate. Nu este public. Va fi înlocuit. Toate funcțiile esențiale, mă refer de la funcția de șef de sector în sus și toate funcțiile critice în procesul de producție, toți colegii noștri au înlocuitori”.

Cele două cazuri sunt primele înregistrate în rândul TESA. Până acum, mai mulți mineri au fost infectați cu Covid. Unul dintre ei a murit, ceilalți, din fericire, au fost deja declarați vindecați. „Știm de 16 cazuri confirmate. Din păcate, am avut un deces. Majoritatea colegilor s-au vindecat, de la Roșia, de la Roșiuța, Lupoaia. Nu mai avem un număr mare. Am avut într-o perioadă peste 1% din personal. Când au apărut aceste situații, s-a luat măsura autoizolării unor colegi. A fost o situație de vârf la nivelul CE Oltenia, 134 de angajați erau fie în carantină, fie autoizolați, fie în spital. Acum foarte mulți au ieșit din autoizolare, alții s-au vindecat”, a mai declarat Rușeț, la Târgu Jiu TV.

Miercuri mai erau în spital cinci salariați din producție și cei doi de la TESA.

Vizualizări: 4,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: