Virusul ar putea lovi și în TESA, la CE Oltenia. Angajați în izolare!

După ce mai mulți mineri au fost infectați cu noul tip de coronavirus, un șef de birou din companie este suspect și el. A fost internat în spital cu febră și așteaptă rezultatul analizelor. Toți colegii care au intrat în contact cu el au fost trimiși acasă de conducerea companiei și au fost izolați preventiv pentru o perioadă de două săptămâni.

Este vorba de opt angajați care au rămas acasă pentru următoarele 14 zile, deși încă nu au ajuns rezultatele analizelor pentru angajatul TESA. Președintele Directoratului companiei, Daniel Burlan, a explicat că salariatul a ajuns în spital cu febră și este suspect de coronavirus, iar izolarea colegilor săi s-a făcut preventiv: „Este o persoană internată în spital. A prezentat febră. Încă nu i-a venit testul. Noi am dezinfectat sediul. Am identificat persoanele care au intrat în contact cu acea persoană săptămâna trecută. Le-am comunicat să rămână în izolare la domiciliu. Dacă vom lua măsuri, putem evita răspândirea acestei infecții”.

Pentru că doar jumătate dintre angajații companiei se află la serviciu în această perioadă, tot ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, și numărul angajaților care au intrat în contact cu acest bărbat suspect de Covid 19 este unul mai redus. „Nu cred că a fost într-un mediu unde erau 20 de persoane. La el în birou nu sunt mai mult de opt persoane. Au fost luate acele măsuri de prezență la serviciu a cel mult 50% din personal, poate a participat la niște discuții, dar cu un număr de maximum opt persoane”, a mai spus Burlan, la Tele3.

La începutul acestei luni, compania a raportat 13 angajați care au fost testați pozitiv pentru noul tip de coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la angajați din zona Motru și de la Cariera Roșia.

Vizualizări: 4,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: