Rețetă de post de ardei umpluți cu legume

În perioada de post se pot pregăti și ardei umpluți, însă nu cu carne ci cu legume. Dacă vă lipsesc ardeii umpluți apelați la un mix de ingrediente care să corespundă restricțiilor culinare impuse în această perioadă.

Dacă ai rămas fără idei de mâncare pentru perioada de post dinaintea Crăciunului poți apela la rețeta de ardei umpluți cu legume, care să corespundă restricțiilor culinare impuse până la sărbătorile de iarnă.

Rețeta de ardei umpluți nu este deloc dificil de urmat. Ai nevoie de câteva ingrediente, în general legume, pe care, bineînțeles, le poți modifica în funcție de preferințele pe care le ai. Cantitățile se estimează din ochi și potrivit gusturilor tale.

Ingrediente:

    orez

    ardei gras

    usturoi

    ceapă

    puțin morcov

    ciuperci curățate

    zucchini

    roșii

    ulei de măsline

Mod de preparare:

Se pune orezul într-un vas de bucătărie și se acoperă în totalitate cu apă. Se lasă orezul în apă peste noapte sau, dacă nu este posibil, se spală în mai multe ape. Se curăță, se spală și se taie legumele sub formă de cubulețe.

Se pune ulei de măsline într-o tigaie, ce se lasă la încins, la flacără mică. Se adaugă legumele în tigaia încinsă și se prăjesc puțin. Se adaugă ciupercile curățate și se amestecă mixul de legume.Se pune orezul în tigaie, se adaugă puțină apă și se lasă la fiert. Se oprește flacăra aragazului și se adaugă dovlecelul verde tăiat.

Se umplu ardeii cu mixul de legume obținut. Se adaugă câte o felie de roșie deasupra mixului de legume din ardei și se pune capacul ardeiului. Se așază ardeii umpluți într-o tavă și se adaugă peste ei sosul de roșii în care vor fierbe. Se dau ardeii umpluți la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Vizualizări: 2,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: