Continuă greva la Ambulanță

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Gorj continuă greva japoneză.  Merg la toate urgențele purtând banderole albe pe braț şi cu ecusoane pe maşinile de salvare. Pe toate ambulanțele scrie „Protest național”. Greva japoneză este programată pe o perioadă nedeterminată pentru că sindicaliștii nu au găsit înțelegere la guvernanți.

Salariile extrem de mici, lipsa dotărilor, personal puțin și mașini care ar trebui să fie casate. Acestea au fost câteva dintre revendicările celor din cadrul serviciilor de ambulanță, însă nu au reușit să-i înduioșeze pe guvernanți. Greva japoneză va continua în toată țara. Venitul mediu al unui ambulanțier este de 3.500 de lei, potrivit sindicatelor. De la 1 ianuarie 2018, salariile acestora vor suferi modificări.

Liderii de sindicat au precizat că se va merge până la greva generală dacă Guvernul nu va îndeplini cerinţele salvatorilor. De asemenea, angajaţii Ambulanţei au cerut Guvernului şi ca salariile lor să nu fie micşorate, având în vedere că, începând cu 1 ianuarie 2018, atunci când Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice va intra în vigoare, banii pe care personalul Ambulanței îi primește drept sporuri pentru condiții deosebite se vor diminua.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: