Continuă haosul și în școlile din Gorj

Greva continuă și nu prea în unitățile de învățământ din Gorj. De marți, teoretic, se termină vacanța. Practic, mulți părinți sunt încă bulversați și nu știu ce vor face cu cei mici.

În cazul celor care au copii la creșe sau grădinițe, mulți dintre părinți au fost anunțați pe grupurile de whatsapp că, de marți, preșcolarii și anteprescolarii sunt așteptați în grădinițe.

Cât privește școlile, haosul e la fel de mare. Sunt școli din județul Gorj unde funcționează doar câteva clase, adică sunt și dascăli care au anunțat părinții că au renunțat la grevă. Alții n-au fost deloc în grevă și copiii au continuat cursurile și în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a anunțat oficial situația din învățământ în această perioadă plină de incertitudini mai ales în ce privește elevii din anii terminali care nu au medii încheiate, nu se pot înscrie la examenele naționale și riscă să rateze înscrierea la liceu ori facultate.

La rândul lor, șefii sindicatelor din învățământ au lansat, abia luni, un nou referendum, pentru ca profesorii să decidă singuri soarta grevei generale. A mai rămas mai puțin de o săptămână până la prima probă orală a bacalaureatului. Pentru că, în toată tara, zeci de mii de elevi au mediile neîncheiate, Ministerului Educației a prelungit până pe 9 iunie termenul-limită pentru finalizarea situației școlare. Este o premieră, deoarece pentru clasele a douăsprezecea anul școlar s-a încheiat deja.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: