Au luat la pas Transalpina închisă

Vremea rea le-a pus beţe în roate turiştilor care şi-au programat vacanţa de Rusalii în zona montană din Gorj. Judeţul a fost vizat de un cod portocaliu de vreme rea. A plouat abundent şi în zona Rânca. Mulţi turişti care aveau în plan să treacă pe Transalpina au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, dar nu din cauza ploii, ci a faptului că şoseaua e încă închisă pentru maşini.

Mulţi dintre cei care au ajuns la Rânca şi-au programat vacanţa aici în speranţa că vor putea urca şi pe Transalpina. Drumul nu a fost redeschis circulaţiei aşa că în timp ce unii au făcut cale-ntoarsă din staţiune. „Aş fi vrut să trec mai departe, până la Obârşia Lotrului, apoi la Petroşani. Nici nu am prins vreme bună, dar mă aşteptam să putem traversa şoseaua. Am aflat abia aici că e închis drumul. O să revenim la vară”, a spus o turistă. Puţinii turişti care au rezervări la Rânca în această minivacanţă au stat mai mult în cabane din cauza vremii nefavorabile.

Alţii au luat-o la pas pe Transalpina. „Noi suntem pasionaţi de munte, iar la Rânca venim de patru, cinci ori pe an. Suntem de lângă Bucureşti şi ne-am îndrăgostit de această zonă. Venim şi vara, şi iarna. Acum am fi vrut să urcăm şi pe Transalpina, dar fiind închisă pentru maşini, am pornit pe jos. Am mers vreo zece kilometri dus, zece întors. Am mai fi mers, dar ne-a prins ploaia şi ne-am întors. Este o zonă fabuloasă indiferent de cum e vremea şi ne întoarcem de fiecare dată cu mare drag”, a mărturisit un cuplu din capitală.

Atât cabanierii, cât şi turiştii aşteaptă cu nerăbdare deschiderea oficială a Transalpinei. Acest lucru s-ar putea întâmpla pe 9 iunie.

Galerie foto







Vizualizări: 1,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: