S-a înecat după un chef de Ziua Bărbatului. Căutările continuă!

O petrecere organizată joi seara cu ocazia Sfinților 40 de Mucenici s-a sfârșit tragic pentru unul dintre cei veniți aici pentru a se distra. Un bărbat de 42 de ani, angajat al padocului de câini din Târgu Cărbunești, s-a aruncat în apa rece a Jiului, la doar câțiva metri de locul unde era organizată petrecere. Operațiunile de căutare au fost oprite în jurul orei 2.00, când și pompierii militari s-au retras la bază, ei urmând să revină vineri dimineața pe malul Jiului pentru a încerca să dea de trupul bărbatului dispărut.

Participanții erau medici veterinari din județ care petreceau de Ziua Bărbatului, cei care l-au cunoscut pe Cătălin Lepa spunând că acesta se cam întrecuse cu paharele date peste cap. „Era mort de beat. A venit, a dat aici în gard și apoi a căzut în apă, că a vorbit un băiat de pe mal cu el. Avea o pălărie în cap și doar pălăria a mai rămas pe apă la un moment dat”, a spus unul dintre participanții la petrecere.

A mai avut și alte tentative de suicid

Pentru pompieri, medici de pe Ambulanță și polițiști alarma s-a dat după ora 22.00. Printr-un apel la 112 cineva a anunțat că în apa Jiului este căzută o persoană care, cel mai probabil, se îneacă. Medicul de la Târgu Cărbunești care îl știa pe Lepa și care lucra cu el inclusiv la padocul de câini din oraș, Ion Vasiloiu, spune că bărbatul a mai avut tentative de suicid în trecut. „I-am zis tot timpul să fie cuminte, dar când pilea, ce să te mai înțelegi cu el. Acum cred că veni pilit de la serviciu. Era aici afară, am ieșit cu doi tehnicieni ai mei și am zis să mergem după el până nu face vreo prostie. Aici i-a rupt cămașa unui tehnician de-al meu și apoi a fugit. Am zis „bă, fugiți după el că ăsta se duce în Jiu”, dar nu l-a mai prins nimeni. Apoi bănuiesc că a dat cu capul în gardul ce delimitează proprietatea restaurantului și de acolo cred că a căzut sau s-a aruncat în apă”, a spus medicul veterinar Ion Vasiloiu.

La operațiunile de căutare, aproape de miezul nopții de joi spre vineri s-au alăturat și salvamontiștii gorjeni. Unul dintre ei, Darius Bistriceanu, s-a scufundat cu echipament în apa din baraj, în speranța că va fi de folos căutărilor, dar și eforturile sale au fost zadarnice. „Este o vizibilitate mai mică de o jumătate de metru, iar temperatura apei nu e mai mare de 4 grade. Curentul e destul de puternic pentru că mă purta pe mine în voie dacă mă lăsam liber. Șanse să mai fie cineva în viață după atâtea ore în condițiile acestea nu mai sunt”, a explicat Bistriceanu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: