Contract semnat pentru alimentare cu gaze în comuna Cătunele

Veşti bune la început de an pentru localnicii din Cătunele. Anunţul vine de la primarul Florinel Ţuilă, care a semnat joi contractul pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze în comună. Cel mai probabil lucrările vor începe în primăvară.

Valoarea totală a investiţiei este de 6.000.000 de lei fără TVA, bani din care se vor introduce în comună primii 10 kilometri de ţeavă cu gaze.

Lucrarea va începe din satul Lupoaia, va continua în Valea Mănăstirii şi va cuprinde şi o parte din satul Steic. "Pentru că nu am reuşit să identificăm niciun program naţional pentru care să depunem proiect pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze în comună, am decis să facem această investiţie cu bani de la bugetul local. În primă fază se licitează 10 kilometri de conductă şi începem din primul sat după Motru, că şi la Cărunele lucrarea va fi realizată tot de furnizorul din Motru. După ce o să finalizăm aceşti kilometri de conductă o să licităm pentru încă 10 şi aşa mai departe până o să avem gaze în toată comuna", a spus Florinel Ţuilă.

Primarul din Cătunele susţine că, dacă ar fi obţinut finanţare printr-un program guvernamental pentru această investiţie, lucrurile ar fi stat altfel. "Vreau să vă spun că, după calculele mele, dacă am fi avut bani din alte surse, nu doar din bugetul local, totul ar fi fost gata în 2 sau 3 ani maxim. În situaţia dată, termenul se prelungeşte la 6 ani minim. Asta este realitatea. Noi ne bucurăm că am demarat procedura şi cel mai îndrăzneţ proiect se va realiza".

Vizualizări: 4,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: