Sat cu 300 de familii, fără alimentare cu apă

Un sat din comuna gorjeană Văgiuleşti nu are alimentare cu apă şi autorităţile locale încearcă să găsescă soluţii pentru a rezolva această problemă. Vorbim de satul Cârciu, cel mai îndepărtat din localitatea Văgiuleşti, unde locuiesc aproximativ 300 de familii.

Toate satele din comuna Văgiuleşti beneficiază de sistem de alimentare cu apă, mai puţin acest sat care este destul de îndepărtat. Mai exact este mult mai aproape de comuna Samarineşti şi, dacă iniţial s-a luat în calcul branşarea familiilor din Cârciu la reţeua din localitatea vecină, se pare că acest lucru nu este posibil.

"Este adevărat că avem un sat fără alimentare cu apă. Ar fi trebuit să ne branşăm de la comuna vecină, de la Samarineşti, dar coloana de la Samarineşti nu suportă extinderi. Este satul destul de departe şi nouă financiar ne era mai bine să ne legăm la reţeua de la Samarineşti", a spus Constantin Pîrjol, primarul din Vagiuleşti.

În aceste condiţii, autorităţilor locale din Văgiuleşti nu le rămâne decât să extindă sistemul de alimentare cu apă din comună, dar asta după ce identifică o sursă de finanţare. "Ar mai trebui un puţ, un bazin mai mare, se măreşte şi staţia. Noi suntem la studiu de fezabilitate şi să vedem dacă se deblochează ceva fonduri pe vreun program, să depunem şi noi proiectul. Asta e singura şansă. Noi ne pregătim şi să vedem ce o să facem", a mai spus primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 3,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: