Contract semnat pentru modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu

Proiectul privind iluminatul public din municipiul Târgu Jiu a fost semnat. Primarul Marcel Romanescu spune că a fost desemnat câștigătorul proiectului ce vizează modernizarea rețelei de iluminat, iar valoarea acestuia se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

Proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, schimbarea iluminatului vechi cu un sistem modern ce ajută la reducerea costurilor de consum al energiei electrice cu până la 40%, spune edilul Romanescu.

”Astăzi am semnat contractul cu firma FLASH LIGHTING SERVICES SA, societate câștigătoare a licitației, urmând ca încă din acest an să intrăm în etapa de execuție a proiectului în valoare de 5 milioane de euro.

Așa cum am mai anunțat, proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.

Se înlocuiește vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%. Se montează peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase”, spune Romanescu.  

Proiectul urmează să fie implementat începând din acest an.

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: