Contre pe deszăpezire. „Nu se poate fără să plăteşti”

Deszăpezirea bagă zâzanie între autorităţi şi cei responsabili să cureţe drumurile judeţene. În timp ce Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îl arată cu degetul pe omul de afaceri Ion Iordache, responsabil cu deszăpezirea şoselelor din judeţ, acesta din urmă ţine să-i reamintească faptul că nici intervenţiile din iarna trecută nu au fost plătite. „Trebuie să plăteşti dacă vrei să ai servicii în regulă”, a transmis omul de afaceri.

Ion Iordache a explicat că nu a putut face faţă cantităţii mari de zăpadă şi pentru că oficialii Consiliului Judeţean au vrut să reducă numărul de utilaje din această iarnă. Aşa s-a ajuns ca pe cei 800 de kilometri de drumuri judeţene să se intervină cu doar 24 de utilaje. „Iarna trecută a fost un număr mai mare de utilaje pentru deszăpezire şi iarna aceasta, pentru a face economie, au mai scos din utilaje. Pentru 800 de kilometri de drumuri judeţene, au trebuit să intervină 24 de utilaje, iar pentru drumurile naţionale, la 300 de kilometri, au avut 75 de utilaje. Nu poţi să faci treabă din nimic. Dacă nu vrei să plăteşti, să avem utilaje, nu poţi să faci, că nu ai cu ce. Să-şi asume această vină”, a fost mesajul lui Iordache.

Acesta a continuat, acuzându-l pe Cosmin Popescu şi de faptul că nu a plătit nici măcar toate serviciile de deszăpezire din iarna trecută. I-a transmis că dacă vrea servicii mai bune, să plătească: „Nu s-a realizat pe contractul pe care îl avem nici jumătate din banii pe care îi avem contractaţi, pentru că nu au avut bani. N-au fost bani, de ce ne aşteptăm ca lucrurile să stea în alt fel? Deszăpezirea de la începutul anului trecut, pe 2018, nici până acum nu este plătită! Pur şi simplu, aşa a fost moştenirea făcută, să cheltuiască cât se poate de puţin ca să dăm vina pe alţii în loc să ne asumăm. Nu se poate fără să plăteşti. Trebuie să plăteşti dacă vrei să ai servicii în regulă. Aruncăm cu zeci de milioane de euro în presă ca şi discurs, dar de fapt, nu se plătesc. La anul, ar trebui să fie un număr dublu de utilaje ca să ai ce face. Utilajele au lucrat 24 de ore din 24. Cu 24 de utilaje, nu pot. A avut un utilaj la 50 de kilometri. Pe vremea asta, nu poţi să faci faţă. Ce ţine de noi, oamenii au lucrat în două schimburi, 24 din 24, obosiţi, nu au dormit. Nu sunt de vină oamenii care au muncit. Utilajele au lucrat încontinuu în perioada asta”.

Ionescu va coordona deszăpezirea de la Târgu Jiu

Deszăpezirea ineficientă este mărul discordiei şi la nivelul municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu l-a desemnat pe directorul tehnic, Marius Zaharia, să coordoneze toate intervenţiile. Deja, patronul unei firme care avea contract pentru deszăpezire a fost prins dormind în post, iar contractul a fost reziliat. Este nevoie acum de o nouă licitaţie pentru ca o parte din oraş să nu rămână sub zăpadă.

„În zona de nord, Panduraş, Narciselor, Ana Ipătescu. Din momentul de faţă, va rămâne acoperită. Încercăm să facem toate demersurile să scoatem la licitaţie acest pachet care a fost contractat de firma care are acum contractul reziliat. Coordonarea pe deszăpezire am stabilit să se facă de domnul director Marius Ionescu, din partea primăriei. A fost prezent, va fi prezent şi se va implica în mod direct în această deszăpezire. Am fost extrem de dezamăgit de ce s-a întâmplat în perioada anterioară şi cineva trebuia să coordoneze din partea primăriei, tehnic, această activitate”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: