Trucuri simple pentru a menţine căldura în casă

În sezonul rece este foarte importantă să poţi menţine cât mai mult căldura în casă, mai ales când este vreme geroasă afară. Pentru a nu avea un consum exagerat de energie sau gaze sunt necesare măsuri suplimentare pentru a menține căldura în interior.

Pentru a menţine cât mai mult timp căldura în casă există câteva trucuri recomandate dacă vreţi să faceţi economie la energie electrică sau gaze. Un prim truc ar fi aerisirea corectă a locuinței. Când temperaturile de peste zi sunt joase, este recomandat să aeriseşti de două ori pe zi, dimineaţa, după ce te-ai trezit, şi seara, înainte de somn. Reprizele de aerisit trebuie să fie în jur de 5-10 minute, timp în care se închid caloriferele sau sursele de căldură.

Reparaţi ferestrele înainte de sezonul rece pentru a se închide foarte bine. Chiar dacă aveți termopane, dacă nu sunt de foarte bună calitate sistemul acestora de închidere s-ar putea să se strice. În multe situaţii geamurile nu se mai închid până la capăt, iar în încăperile respective este mereu mai rece decât în celelalte camere.

Nu este recomandat nici să blocați caloriferele aşa că nu ţineți fotolii, măsuţe sau alte obiecte de mobilier în dreptul caloriferelor. Acestea nu vor mai răspândi căldura corect în cameră. Caloriferele nu trebuie să fie acoperite nici de rufe puse la uscat sau de draperii.

Puneți folie de aluminiu pe peretele din spatele caloriferelor și astfel căldura din radiatoare va fi amplificată. În plus, folia de aluminiu o va direcţiona în cameră şi nu o va lăsa să se piardă în exterior, prin perete.

Covoarele moi şi pufoase nu sunt recomandate vara, pentru că dau senzaţia de căldură şi adună praf inutil, în schimb iarna prind foarte bine. Este mult mai confortabil să calci pe ceva călduros, nu direct pe gresie sau pe parchet. Bucătăria poate fi dotată cu covoare din lână cu firul subţire.

Specialiștii mai recomandă închiderea caloriferelor şi surselor de căldură când suntem plecați de acasă, sau setarea lor la temperaturi mici, pentru că se pierde căldura în zadar şi crește factura de întreținere.

Vizualizări: 2,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: