Controale în magazine, la terase și în mijloacele de transport

Circa 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și ai Ministerului Sănătății, au acționat, în ultimele 24 de ore, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi în zonele adiacente acestora, terase și în mijloace de transport în comun, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. 

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 1.305 de persoane, 157 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 112 mijloace de transport în comun/mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de  1.500 de lei,  pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente în spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, anunță IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: