Controale sporite înainte de Paşti

Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj, i-a convocat, joi, pe şefii instituţiilor cu atribuţii de control, ai instituţiilor care asigură ordinea şi siguranţa cetăţenilor, dar şi pe furnizorii de utilităţi şi le-a trasat sarcini pentru a fi evitate problemele în perioada Sărbătorilor Pascale.

Prefectul a solicitat să fie luat măsuri suplimentare de siguranţă în trafic şi în apropierea bisericilor. De asemenea, a cerut să fie intensificate controale în pieţe şi magazine. „În această perioadă se comercializează foarte multe produse alimentare şi instituţiile cu atribuţii în domeniu vor trebui să sporească activitatea de control şi prevenţie. Trebuie ca toate produsele prezente pe piaţă să fie conforme, iar cetăţenii să nu aibă de suferit”, a spus Gheorghe Paraschivu. Prefectul a solicitat şi furnizorilor de utilităţi să fie la datorie de Paşti. „Am invitat la discuţii şi pe cei de la gaze, cei de la CEZ pentru că ar fi extrem de neplăcut să avem o pană de curent în zilele de Paşti. Sunt convins că toate instituţiile îşi vor face treaba şi vom avea sărbători liniştite”, a spus Paraschivu.

Şeful IPJ Gorj a dat asigurări că nu vor fi probleme în perioada sărbătorilor pascale. „În perioada următoare, vom avea un număr mai mare de poliţişti în stradă, vom avea inclusiv sprijinul jandarmeriei. Acolo unde sunt instituţii de cult vom avea dispozitiv organizat. Partea de Poliţie Economică îşi va desfăşura activitatea de control. Fiecare structură va fi implicat în activităţi. Poliţia Rutieră va fi implicată în fluidizarea traficului, mai ales la cele două mănăstiri, precum şi în alte zone aglomerate”, a spus Ion Muscălescu.

Şi pompierii vor fi la datorie. „Inspecţia de prevenire va desfăşura punctual acţiuni de control privind securitatea la incendiu la mănăstiri şi lăcaşurile de cult care preconizează un aflux mare de persoane în această perioadă. Personalul de pe tura de serviciu, fiecare subunitate din cele şapte, câte un echipaj format din câte cinci oameni se va deplasa zilnic la mănăstirile şi bisericile care le au în raion”, a declarat Traian Şuţă, şeful ISU Gorj. 

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: