Control judiciar în cazul mitei și furturilor de lemne din Tismana. Obligații!

Inculpații din dosarul care vizează infracțiuni de mită, falsuri și furt de arbori din Tismana au fost plasați sub control judiciar. Propunerea procurorilor a fost ca aceștia să fie arestați la domiciliu, dar Tribunalul Gorj a stabilit să fie puși în libertate. În următoarele 30 de zile, aceștia nu au voie să ia legătura unul cu altul și nici să părăsească țara. De asemenea, nu au voie să dețină ori să folosească arme.

Șeful Ocolului Silvic din Tismana, Ion Tăerel, a fost și el plasat sub control judiciar. În dreptul său, anchetatorii au formulat mai multe infracțiuni. Cea mai gravă: ar fi luat mită un BMW ca să închidă ochii când se furau lemne din pădure.

Alături de el, și ceilalți inculpați din dosar se află sub control judiciar până la data de 5 noiembrie. În cele 30 de zile, aceștia trebuie să meargă la Poliție ori la instanță de câte ori vor fi chemați, să nu părăsească țara, să nu ia legătura unul cu altul pe nicio cale și nici cu martorii din dosar.

În plus, judecătorii au mai stabilit ca aceștia: “să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, respectiv inculpatul Tăerel Ion profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Văcaru Daniel profesia de tehnician silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Grecescu Ilie profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Tănasie Daniel, profesia de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tismana, Logăscu Tiberiu profesia de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Brîncuşi”.

Vizualizări: 5,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: