Primar proaspăt ales, probleme în justiție

Mihăiță Gabriel Troacă, primarul ales al comunei Padeș, cu peste 53% din voturi, nu a scăpat de problemele cu justiția.

Troacă a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, iar dosarul încă se judecă pe rolul Tribunalului Gorj. Faptele de care este acuzat Troacă au fost comise înainte ca omul de afaceri să câștige primul mandat de primar, pe care nu l-a putut duce însă la bun sfârșit.

Troacă a solicitat magistraților schimbarea încadrării juridice, însă cererea i-a fost respinsă.

„Constată că legea penală mai favorabilă este legea veche. În raport de legea penală mai favorabilă, constată că fapta de evaziune fiscală în formă continuată, pentru care inculpatul Troacă Mihăiță Gabriel a fost trimis în judecată, are următoarea încadrare juridică: art. 9 alin. 1 lit. b și alin. 3 din Legea nr. 241/2005 (varianta în vigoare la momentul epuizării faptelor – 30.12.2012), cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968, cu aplic. art. 5 Noul Cod penal. Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpatul Troacă Mihăiță Gabriel, prin apărător, privind eliminarea din cuprinsul încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare a instanței a alineatului 3 al art. 9 din Legea nr. 241/2005”, a decis, miercuri, Tribunalul Gorj.

„Dacă prin faptele prevăzute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 de euro, în echivalentul monedei naționale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege și limita maximă a acesteia se majorează cu 3 ani”, arată alin. 3 pe care Troacă a vrut să-l elimine din cuprinsul încadrării juridice.

Prejudiciul stabilit de anchetatori în cazul Troacă, prin expertiză financiară, trece de 2,5 milioane de lei, adică peste 500.000 de euro.

Magistrații au acordat termen la data de 4 noiembrie, pentru a dezbate fondul cauzei.

Conform anchetatorilor, în perioada 2009-2012, înainte de a deveni primar al comunei Padeş, Mihăiţă Troacă, în calitate de administrator al unei balastiere, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate veniturile realizate.

Vizualizări: 4,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: