Control judiciar prelungit pentru poliţiştii gorjeni judecaţi pentru tortură

Cei patru mascaţi gorjeni, judecaţi pentru tortură şi tentativă de omor rămân sub control judiciar. Judecătorii Tribunalului Gorj au decis să prelungească măsura preventivă în cazul lor. Este vorba, mai exact, despre Tudorel Rovenţa, Alexandru Mihălcescu, Alexandru Popescu şi Alin Buligan.

 

Sentinţa poate fi atacată. “Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii PAC, MAC, RTV şi BIA, măsură pe care o meţine. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei, astăzi, 22.05.2023, la Tribunalul Gorj”, este decizia instanţei.

 

În total, şase polițiști sunt judecați în acest dosar. Patru polițiști de la Acțiuni Speciale, șeful echipei de intervenție din noaptea incidentului și fostul șef al Postului de Poliție Novaci. Ultimii doi și-au pierdut funcțiile după ce a început cercetarea penală. De altfel, toți cei șase au fost puși la dispoziție.

Incidentul a avut loc în luna mai, anul trecut. Cei patru polițiști care fac parte din Serviciul de Actiuni Speciale au fost chemați în ajutorul unui echipaj de la Rutieră după ce unul dintre polițiști ar fi fost acroșat cu mașina de un bărbat care apoi ar fi fugit de la fața locului. Șoferul a fost prins la scurt timp, dar pentru că nu le-ar fi spus polițiștilor unde a ascuns mașina a fost bătut crunt chiar de oamenii legii. A fost bătut atât în secție, cât și în dubă. Din arest, bărbatul a ajuns la Terapie Intensivă, unde medicii i-au scos mai multe organe ca să-i salveze viața.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: