Control pe Jiu. Ce reclamă Maioreanu

Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a efectuat săptămâna aceasta o vizită pe Râul Jiu, pentru a vedea cum decurg lucrările de amenajare hidroenergetică, proiect derulat de Hidroelectrica. Andrei Maioreanu a constatat unele întârzieri în zona barajului Livezeni, declarând că urmează să aibă întâlniri cu cei care se ocupă de execuţia lucrării.

Proiectul de amenajare hidroenergetică a râului Jiu a demarat deja de mulţi ani, autorităţile dorind să realizeze în zonă două centrale, un baraj, prize energetice, decantoare subterane, o galerie lungă de aproape 7 kilometri cu un diametru de trei metri şi castele subterane înalte de zeci de metri. Lucrările nu sunt tocmai în grafic, a constatat secretarul de stat în Ministerul Energiei. „Am constatat anumite întârzieri, în special în zona barajului Livezeni. La Bucureşti voi avea o întâlnire cu asociaţia care se ocupă cu execuţia acestor lucrări, mai exact cu cei de la Romelectro şi sper că aşa cum avem în contract, termenele prevăzute acolo să fie puse în aplicare. Este un obiectiv extrem de important pentru sistemul energetic naţional şi evident pentru judeţul Gorj”, a declarat Andrei Maioreanu, secretar de stat.

Război cu ONG-urile

Cât priveşte lupta pe care acest proiect o are cu ONG-urile de protecţie a mediului, Maioreanu spune că o parte din aceste organizaţii sunt calibrate pe astfel de acţiuni, dacă nu chiar manipulate. „Se pare că există o anumită parte a ONG-urilor care sunt calibrate pe astfel de acţiuni, n-aş vrea să spun că sunt manipulate, dar din păcate sunt calibrate pe asemenea acţiuni care din punctul meu de vedere nu au fundament. Noi avem în vedere să respectăm toate condiţiile de mediu, inclusiv solicitarea aceasta pe care a făcut-o această asociaţie”, a mai spus Maioreanu. Organizaţiile non-guvernamentale au susţinut tot timpul că acest proiect va duce la dispariţia râului pe întreaga lungime a acestui defileu, precum şi a faunei şi florei din regiune.  

Galerie foto


Vizualizări: 1,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: