A început recrutarea noilor directori ai CE Oltenia

Persoanele interesate de cele două posturi din Directoratul Complexului Energetic Oltenia își pot depune candidaturile până pe 18 septembrie la firma de recrutare Pluri Consultants din Ploiești. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii directori ai companiei au fost publicate pe site-ul CE Oltenia.

Pluri Consultants România a câștigat acum câteva săptămâni licitația organizată de CE Oltenia pentru recrutarea a doi membri ai Directoratului. Compania energetică va plăti 45.000 de lei pentru a găsi cei doi directori care îi vor înlocui pe interimarii Adriana Luminița Popescu și Dan Vasile.

Dosarele de candidatură pot fi depuse în perioada 17 august – 18 septembrie 2017, dar numele noilor directori le vom afla abia la finalului lunii octombrie.

Candidații trebuie să aibă cel puțin 10 ani de vechime în muncă și cel puțin 5 ani de experiență de conducere la nivel de top management, acumulată în cadrul unor companii publice sau private cu cifra de afaceri mai mare de 5 milioane de euro sau echivalent. Constituie avantaj experiența anterioară în domeniul energetic, precum și activitatea anterioară la nivel de top management în cadrul unei companii cu cel puțin 1.000 angajați (cumulat pe grup).

O condiție pusă candidaților este cunoașterea limbii române, pentru a evita situații precum cea generată în trecut de selectarea neamțului Klaus Leiders, care venea la ședințe cu soția, pentru că nu înțelegea bine limba română. Acesta a rămas foarte puțin în Directoratul companiei.

Candidații la funcțiile de directori trebuie să știe și o limbă străină, dar la un nivel mediu, să aibă studii superioare tehnice pentru primul post și economice pentru cel de-al doilea. De asemenea, mai sunt de îndeplinit o serie de criterii legate de integritate. Până acum, singura persoană care a anunțat public că este interesată de o candidatură este Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari. Giorgi spunea că va candida în măsura în care va corespunde criteriilor stabilite de firma de recrutare.

Vizualizări: 4,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: