Planul de administrare al Minprest, respins. Director din CEO arătat cu degetul

Supărare mare în rândul conducerii Minprest Serv Rovinari, după ce acționarul majoritar a respins planul de administrare al societăţii pe perioada 2015-2019, în forma propusă de Consiliul de Administrație. Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, s-a arătat indignat de această decizie, spunând că la întocmirea acestui plan s-a ținut cont de solicitările CE Oltenia din scrisoarea de așteptări.

În hotărârea dată de AGA în data de 17 august se arată că planul de administrare se respinge „întrucât nu au fost respectate prevederile cadrului legal în ceea ce privește stabilirea indicatorilor cheie de performanță pentru stabilirea acordării componentei variabile a remunerației membrilor Consiliului de Administrație”.

Ovidiu Bălăcescu, membru al Directoratului CE Oltenia, cel care ar fi dat mandat de respingere a planului de administrare, este luat la ochi de directorul Giorgi. „Spune că ce ne-au solicitat prin scrisoarea de așteptări a acționarului nu-i bun. Că noi asta am făcut. Am dat curs scrisorii de așteptări. Pe lângă scrisoarea de așteptări am cerut creșterea personalului TESA de la 6 la 7%. Spune că trebuie să facem revizuirea în mod realist a indicatorului procentul de personal TESA. Ce înseamnă realist? Nu spune de ce nu-i bine. Eu ce să înțeleg. Că nu-i bine 7%, că e bine 8%, că asta e norma europeană. Sau că e bine 12,5%, că atât are CEO? În mandatul semnat de domnul Bălăcescu sunt 90% aberații. Acum ei nu sunt de acord cu ce au impus. Domnul Bălăcescu nu știe să facă un calcul matematic”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Administratorii Minprest Serv Rovinari vor trebui să refacă planul de administrare cu aplicabilitate până în 2019. „Mă deanjează pentru că lucrez direct cu planul respectiv și trebuie să știu la ce indicatori trebuie să mă aștept. Trebuie refăcut, spune că va solicita Consiliului de Administrație convocarea unei ședințe a Adunării Generale în care să supună aprobării planul de administrare, revizia 2017, cu respectarea cerințelor, adică cu respectarea aberațiilor”, a mai spus directorul Minprest.

Acționarii au mai hotărât și diminuarea remunerației administratorilor pentru anul 2016 cu 27,53%, pentru că nu și-au îndeplinit indicatorii de performanță. „Profitul nu a fost îndeplinit pentru că CEO nu a dat banii la timp”, a precizat Gabriel Giorgi.

Directorul Ovidiu Bălăcescu a spus inițial că va da un punct de vedere legat de situația de la Minprest, după care nu a mai răspuns la telefon.

Vizualizări: 3,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: