Terenurile scumpe alungă chinezii de la Peştişani

Chinezii nu vor mai înființa trei fabrici la Peștișani, ci doar una. Autoritățile locale spun că investitorii renunță la două dintre proiecte din cauza localnicilor. Aceștia ar fi umflat prețurile la terenuri când au aflat că asiaticii caută pământ în zonă.

Gensi Investment Development SRL este firma care intenționa să deschidă trei fabrici la Peștișani, în zona industrială din satul Gureni. Era vorba de o fabrică de brichetare a cărbunelui, o alta de cărămidă și încă una de peleți. Doar fabrica de brichetare a cărbunelui se va mai deschide la Peștișani, spune primarul Cosmin Pigui. „Au început lucrările la prima fabrică și tare mi-e teamă că celelalte nu o să mai fie. Au zis că cel mai probabil își vor recalcula poziția. Mi-au comunicat joia trecută că sunt supărați pe faptul că au crescut prețurile în zonă și că se gândesc foarte serios să se relocheze în zona Ploieștiului, în zona Constanța, aici este distanța mare. Le-a plăcut zona, că sunt resurse, dar interesul de a se dezvolta în acest moment a înghețat”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.  

Chinezii merg înainte cu fabrica de brichetare a cărbunelui la Gureni. Inaugurarea fabricii va avea loc la începutul lunii octombrie, la eveniment urmând să fie prezent chiar patronul chinez. Construcția a fost ridicată, fiind pus inclusiv acoperișul. Circa 30 de persoane vor fi angajate, urmând să fie recrutate de o firmă specializată în domeniu. Cei selecționați vor fi instruiți timp de 15 zile de specialiști chinezi. Utilajele ce vor fi folosite pentru brichetarea cărbunelui vor ajunge săptămâna viitoare la Peștișani.  

Vizualizări: 4,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: