Metode simple de tăiat ceapă fără să plângi

Tăiatul cepei a fost întotdeauna o provocare pentru gospodine. Dar când ai de tocat ceapă trebuie să ştii că există unele metode foarte simple de a toca această legumă fără să îţi fie afectaţi ochii.

Senzația de usturime a ochilor când se curăţă sau taie ceapă a dus la căutarea unor soluții pentru a scăpa de această problemă. Ceapa este folosită la foarte multe mâncăruri și este inevitabil să nu ne folosim de ea. Aroma cepei este dată de sulf,dar și o enzimă pe care o produce aceasta. Specialiștii au spus că nu afectează în niciun fel sănătatea ochilor, ci doar declanșează glanda lacrimală. În timp au apărut tot felul de metode pentru a scăpa de acest disconfort.

1. Curăţă ceapa sub apă. Ceapa tăiată conține anumite substanțe iar dacă o curăţaţi în apă sulful rămâne acolo și nu mai iese la suprafață. Apoi puteţi să o mărunțiţi fără ca ochii să mai lăcrimeze.

2. Ceapa ținută în apă rece. După ce ați curățat ceapa, o tăiați pe jumătate, iar apoi o puneți într-un vas cu apă rece. Lăsați leguma acolo aproximativ o oră şi apoi vă apucați de gătit. Veți observa că în momentul în care tocați ceapa nu veți mai avea nicio lacrimă. De asemenea, ceapa își pierde mirosul, dar nu și gustul.

3. Ceapa ținută la congelator. Dacă veţi pune ceapa la congelator cu un sfert de oră înainte de a o curăța, atunci veţi observa că nu vor mai lăcrima ochii și, în plus, veţi scăpa de mirosul neplăcut.

4. Ceapa tăiată lângă vaporii de apă. Pentru acest truc aveți nevoie de o oală umplută cu apă fiartă. Trebuie să tăiați ceapa lângă apa fiartă. Veți observa că nu vă vor mai ustura ochii.

5. Nu tăiați rădăcina. Rădăcina conține un procent foarte mare din enzime. Dacă nu tăiați rădăcina, acestea rămân în interior și substanțele nu mai ies la suprafață. Bucătarii profesioniști garantează pentru această metodă, spunând că este cea mai eficientă.

6. Țineți un băț de chibrit în gură. Trucul poate părea ciudat, dar chiar funcționează. Tot ceea ce trebuie să faceți este să luați un băț de chibrit și să-l țineți în gură cu capătul roșu în exterior. Acesta atrage substanța iritantă și nu o mai lasă să ajungă la ochii.

7. Aprinde o lumânare. Pentru acest truc este nevoie să aprindeți o lumânare să o așezați undeva în bucătărie. Flacăra atrage substanțele iritante și îndepărtează mirosul neplăcut.

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: