Conturi blocate pentru amenzi neplătite

Sute de gorjeni au conturile bancare blocate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Motivul, au uitat să îşi plătească amenzile şi impozitele la stat. Tot de ordinul sutelor sunt şi firmele din judetul Gorj ce au intrat în faliment anul acesta, astfel criza financiară resimţindu-se din plin şi la noi. 
 Peste 30. de milioane de lei, atât are de recuperat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj de la sute de persoane fizice şi juridice, agenţi economici şi terţi, care nu au trecut pragul instituţiei pentru a-şi plăti taxele şi impozitele la stat ori amenzile. Pentru a-şi recupera banii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a pus popriri pe veniturile acestora şi sechestru pe bunuri. ”Pentru recuperarea datoriilor bugetare restante în luna august au fost comunicate debitorilor 2214 somaţii pentru o valoare de 3.800.400 lei, au fost înfiinţate 415 popriri pe veniturile persoanelor fizice şi juridice, precum şi popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în suma de 23.3017.697 lei. De asemenea, au fost înfiinţate 100 de popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 10.124.617 lei. Am pus sechestre pe bunuri, în urmă cu două zile am scos la licitaţie un autoturism Dacia 1307 aparţinând societăţii comerciale Giurval Com SRL Ţicleni, valoarea de pornire a licitaţiei exclusiv TVA fiind de 4692 lei” declară Luminiţa Penciu purtător de cuvânt DGFP Gorj. Dintre gorjenii care au conturile bancare blocate, cei mai mulţi sunt agenţi economici. 

Sute de firme au dat faliment

Sute de firme din Gorj au intrat anul acesta în procedura de faliment. Criza financiară se pare că este motivul pentru care administratorii în cauză nu au putut să îşi continue afacerile. ”338 de firme de pe raza judeţului au dat faliment, cu siguranţă numărul va creşte până la sfârşitul anului” spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt DGFP Gorj. Cei mai mulţi agenţi economici care au intrat în procedura de faliment sunt din Tg-Jiu, Motru şi Rovinari, având ca domenii de activitate transporturi, construcţii şi agricultură.


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: