Copiii criminalului din Ruget, în custodia unchiului

Copiii criminalului de la Ruget, care şi-a ucis soţia cu sânge rece şi mai apoi a încercat să se sinucidă, rămân în custodia fratelui acestuia. A fost decizia minorilor de a rămâne în grija familiei tatălui lor, iar Direcţia de Protecţie a Copilului a fost de acord cu acest lucru, dar se impune consilierea din partea unui psiholog. 

O echipă a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj (DGASPC) s-a deplasat luni la Ruget în comuna Roşia de Amaradia acolo unde Claudiu Bălănoiu şi-a ucis soţia fără a sta o clipă pe gânduri, aplicându-i mai multe lovituri cu un lemn şi înjunghiind-o cu un cuţit. „Copiii au fost găsiţi la familia unchiului patern, unde-şi doresc să rămână în continuare, familia respectivă fiind de acord. Vom constitui o măsură de protecţie de plasament al copiilor la familia unchiului patern”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct în cadrul  DGSAPC Gorj.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului au stabilit ca bunicii, atât din partea mamei, cât şi din partea tatălui să-i poată vizita pe copii şi să-i ia la ei de fiecare dată când copiii doresc acest lucru. 

Cotojman: „Copiii vor merge într-o familie deosebită”

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că cel care se va ocupa de aici înainte de soarta minorilor este Aron Bălănoiu, unul dintre cei şapte fraţi ai criminalului, tot din localitatea Ruget, care are şi el la rândul său doi copii. „ Fata lui Aron, cel care a obţinut custodia este în clasă cu fata decedatei. Deja ele socializează de mult, sunt prietene. E bine pentru aceşti copii să rămână în custodia lor, deoarece e o familie deosebită şi cred că se vor bucura de o bună educaţie din partea noilor părinţi”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

„Ţinând cont de faptul că aceşti copii au fost supuşi o dată la o traumă destul de puternică, la uciderea mamei, este foarte important să nu fie supuşi la o a doua traumă pentru că ar face faţă cu greu la aceste emoţii puternice, să fie luaţi de lângă familia extinsă, unde este foarte bine să rămână”

Ileana Bărăgan, psiholog 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: