Gradaţii pe (ne)merit la Inspectoratul Şcolar Gorj

Gradaţiile numai pe merit nu se dau la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. În timp ce inspectorii şcolari şi cunoştinţele acestora şi-au asigurat gradaţii de merit pentru următori cinci ani, profesorii cu performanţe şcolare au fost depunctaţi de comisiile inspectoratului. Cadrele didactice cu rezultate în domeniu ameninţă cu judecata, considerând că ierarhia a fost în totalitate falsificată.

Inspectorii şcolari au vrut cu orice preţ să obţină mai mulţi bani la salariu şi cum era de aşteptat au şi reuşit. Chiar dacă au mai puţine ore de predare la şcoală, se pare că inspectorii i-au depăşit în performanţele de la clasă chiar şi pe cei care îşi petrec toată ziua cu elevii.  Sunt primii la gradaţiile de merit la aproape toate specializările. În acest an inspectorii nu şi-au depus dosarele de gradaţii de merit pentru funcţiile de conducere, ci au concurat pe specializări. Mai exact, pe primele locuri la învăţători se află Ion Elena, inspector şcolar de educaţie permanentă şi mentorat şi Ion Andrei, inspector şcolar la învăţători, la specializarea Limba şi literatura română pe primul loc se află inspectoarea Daniela Bogea, cu 79,75 puncte din maximul de 100 puncte. Pe poziţia a treia la specializarea matematică se regăseşte tot un inspector de specialitate, respectiv Emil Pătrăşcoiu, cu 50,48 puncte, pe primul loc la disciplina Educaţie Fizică inspectorul Ioan Todea ocupă poziţia fruntaşă, cu 95 de puncte. La Informatică primul loc este ocupat de inspectoarea Camelia Bibere, la Geografie pe primul loc regăsim pe Claudia Zaharia, iar la Fizică pe locul cinci apare şi inspectorul Cornel Toma.  Inspectorul şcolar Daniela Bogea explică de ce-şi merită locul. „Am avut participare la simpozioane judeţene, naţionale, internaţionale, lucrări de specialitate, am avut cursuri de formare la nivel naţional, sunt formator, am fost membru în comisia centrală a olimpiadei naţionale pe specialitate de trei ori, am diplome eliberate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În ultimii patru ani am avut mai multe premii cu elevii la olimpiadele judeţene, iar doi elevi au obţinut premii la olimpiadele naţionale”, spune Daniela Bogea, inspectorul de limba română 

Rudele inspectorului Florescu, ajutate la gradaţii

Rudele şi prietenii inspectorilor au fost de asemenea puşi pe locuri favorabile, în speranţa că vor obţine şi ei cu 25% mai mult la salariu pentru următorii cinci ani. Aşa se face că inspectorul pe învăţământ primar Constantin Florescu şi-a aranjat atât soţia, cât şi fiul. Sabina Florescu, învăţătoare la Şcoala din Dănciuleşti este cu ajutorul soţului printre cele mai bune din judeţ, cu un punctaj de 77 de puncte, ocupând locul patru pe listele de gradaţii, iar fiul Cristian Florescu care predă limba română la Şcoala Generală „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu este poziţionat pe locul cinci la această specialitate, cu 69,50 puncte.

Şoferul lui Andrei, printre favoriţi

Un caz interesant este cel al şoferului fostului inspector general, actual prefect Liviu Andrei, Sorin Băluţoiu. Intrat în învăţământ în urmă cu vreo şapte ani, dar cu o experienţă bogată de şofer, Sorin Băluţoiu este pe punctul de a obţine gradaţia de merit concurând cu profesoare cunoscute în domeniul ştiinţelor socio-umane, Elena Velţan de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Mari Tomoiu, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Considerând că a predat destulă cultură civică elevilor de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi de la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” din municipiu, profesorul şi-a autoevaluat activitatea din ultimii patru ani la 79,25 de puncte. Colegii de la ISJ Gorj i-au mai scăzut puţin din punctaj pentru a nu bate la ochi, însă nu i-au tăiat orice şansă de a obţine o gradaţie bine meritată.  În acest ritm Sorin Băluţoiu poate ajunge directorul Şcolii Generale „Pompiliu Marcea” în vreo doi-trei ani.

Ameninţă cu judecata

Profesorul Dorin Ciontescu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, care are şi doctoratul la limba franceză şi este cunoscut pentru rezultatele obţinute cu elevii este foarte nemulţumit de punctajul primit, de 52 de puncte, şi ameninţă cu judecata. „Voi face mai mult decât să depun contestaţie. Acesta va fi primul pas. Bănuiesc că s-au făcut foarte multe măgării. Ierarhia este total falsificată. Mă voi duce la Inspectoratul Şcolar să discut cu forurile de specialitate şi să văd care sunt argumentele dânşilor. Până la urmă voi da şi în judecată Inspectoratul Şcolar”, spune Dorin Ciontescu

Galerie foto




Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: