Copiii cu handicap, recuperaţi la domiciliu

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se pregătesc în acest moment să pună baza unui proiect iniţiat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului, proiect ce îşi propune recuperarea copiilor cu handicap uşor la domiciliu. Gorjul a fost selecţionat printre alte judeţe de a beneficia de acest proiect.

Copiii cu handicap din judeţul nostru ar putea beneficia de recuperare gratuită chiar la domiciliul lor încă din acest an şi asta pentru că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului are de gând să iniţieze un proiect prin care centre mobile de recuperare să se deplaseze chiar la domiciliul micuţilor. „Cei de la Autoritatea Naţională au luat legătura cu noi şi ne-au comunicat că o să ne trimită o maşină tip ambulanţă, echipată complet pentru a veni în sprijinul copiilor cu handicap din judeţ. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să vină până la centrele de recuperare ci maşina se va deplasa la ei”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

Proiectul este încă în faza de început, până acum fiind doar discuţii între reprezentanţii DGASPC Gorj şi reprezentanţii Autorităţii Naţionale. „Proiectul este în faza primară, ei doar ne-au contactat, ne-au comunicat ce au de gând şi noi am acceptat. Acum aşteptăm să ne trimită maşina, echipajele şi să vedem în ce condiţii o s[ aibă loc proiectul”, a precizat Constantin Preoteasa.

Maşina ce urmează să ajungă la direcţie este dotată cu toată aparatura de care e nevoie în astfel de cazuri şi se pare că este vorba de o maşină de teren care să poată pătrunde şi în locurile greu accesibile astfel ca micuţii să nu fie nevoiţi să se deplaseze de la domiciliu.

Vestea proastă în acest proiect este că de această recuperare la domiciliu vor beneficia doar copii cu handicap care mai pot fi recuperaţi. „Proiectul se adresează doar copiilor care mai pot fi recuperaţi, care au forme de handicap uşoare, gen logopedie”, a precizat directorul DGASPC Gorj.

În judeţul Gorj sunt 850 de copii cu handicap însă dintre aceştia doar cei care mai pot fi recuperaţi vor beneficia de recuperare la domiciliu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: