Copiii din parc au văzut cum arată o trusă de criminalistică

Este vacanță și zeci de copii sunt zilnic în parcul central din Târgu Jiu, la activitățile în aer liber organizate de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”. Miercuri au fost alături de ei și polițiștii de la Prevenirea Criminalității, care le-au adresat celor mici întrebări referitoare la modul în care trebuie să procedeze în diferite situații, folosind jocul ”Roata Prevenirii Criminalității”.

Copiii au fost încântați de provocările jocului și au manifestat un real interes în identificarea răspunsurilor corecte, îmbunătățindu-și astfel, bagajul de cunoștințe generale.

“Poliţiştii criminalişti le-au prezentat copiilor o trusă criminalistică folosită în activităţile de cercetare la faţa locului şi au efectuat o demonstraţie practică de ridicare a urmelor papilare, împărtăşindu-le celor mici din tainele muncii de cercetare şi investigare a infracţiunilor”, arată IPJ Gorj.

În continuare, copiii au participat individual la activitatea de amprentare pe coli de hârtie ce au fost „personalizate” prin aplicarea propriilor amprentelor papilare, iar la finalul activităţilor au luat cu ei aceste „probe” cu care „vor face dovada” participării la această activitate.

De asemenea, elevii prezenți în parc au cunoscut un prieten nou, pe câinele Max, din dotarea Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj, care le-a captat atenția, prin exercițiile demonstrative realizate, fiind răsplătit cu aplauze și mângâieri.

Celor aproximativ 60 copii şi părinţilor acestora le-a fost prezentată şi o autospecială de poliție rutieră, ce a constituit un punct de atracție pentru persoanele prezente, acestea fiind interesate de modul în care este utilizată și funcționează aparatura din dotarea autoturismului.

Vizualizări: 1,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: