Copil ars după ce a aprins focul cu benzină

Un minor de numai 12 ani s-a ales cu arsuri grave pe mai mult de 10% din suprafața corpului după ce a încercat să aprindă focul în sobă. Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești, iar medicii de aici au decis să-l transfere cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arși din București. Poliția a demarat cercetări în acest caz și a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală.

Un tânăr de 26 de ani din Aninoasa a fost cel care a anunțat poliția că la locuința vecinului său a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii din localitate, care au constatat că la locuinţa indicată,  fiul  proprietarului, în vârstă de 12 ani, fiind lăsat nesupravegheat, a încercat să reaprindă focul într-o sobă metalică încălzită cu lemne. Copilul a  aruncat benzină peste lemne, ocazie cu care a suferit arsuri în zona feţei şi a piciorului drept.

Minorul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde s-a constatat că a suferit arsuri pe 12 % din suprafaţa corpului. Medicii au stabilit că arsurile sunt de gradul 2-3, în zona feţei şi de gradul 3-4, în zona gambei de la piciorul drept. Specialiștii a dispus transferul minorului cu un elicopter SMURD din Craiova, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Incendiul a fost stins de proprietari, nu au rezultat pagube materiale şi nu a fost necesară intervenţia lucrătorilor din cadrul I.S.U. Gorj. Oamenii legii ajunși la fața locului au efectuat cercetarea locului faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.   

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: