Recompensă de 1500 de euro pentru găsirea unui înecat în Jiu

Este decizia disperată a familiei unui pensionar din Valea Jiului, dispărut în apele Jiului în urmă cu exact o săptămână, după ce a căzut de pe o punte improvizată. Dispărutul este un bărbat de 61 de ani, supraponderal, la 110 kg, care a picat de la circa 4 metri înălţime după ce a căzut de pe podeţul respectiv, lovindu-se cu capul de o piatră din râu, conform unor martori oculari.

Rudele nu mai trag mari speranţe că acesta ar fi în viaţă, însă speră ca şi prin oferirea recompensei să fie ajutaţi să găsească cadavrul pentru a-l putea înmormânta creştineşte.

Pompierii din Valea Jiului au început căutările încă de pe 15 martie, când au fost anunţaţi de dispariţia bărbatului, însă fără nici un rezultat. De la începutul săptămânii au fost solicitaţi la căutări şi pompierii din Gorj, ieri aceştia mobilizându-se în zona Castrului Roman de la Bumbeşti Jiu. Prin ploaie şi nămol, aceştia au luat la pas malurile Jiului, dar şi micile lacuri formate după revărsarea apelor ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima vreme.

Mizeria din „Luna curăţeniei”!

Rude ale celui dispărut şi prieteni ai acestuia au stat şi ei pe malul Jiului, fiind uimiţi de mizeria pe care au descoperit-o aici, asta deşi, oficial, Gorjul este în plină lună a curăţeniei. Pe locul în care ar fi trebuit să fie unul din barajele gândite pe vremea lui Nicolae Ceauşescu terenul a devenit o imensă groapă de gunoi pe care autorităţile judeţene par să nu o ştie şi pe care nici nu o vor putea igieniza decât dacă mobilizează acolo camioane întregi pentru a căra mizeriile aruncate la voia întâmplări pe hectare întregi de teren.

„E de necrezut ce am putut găsi în zona asta. De la câini morţi şi haine aruncate aiurea, la grămezi de sticle, cioburi peste tot, moloz, este de nedescris. Mai sunt şi arborii care îngreunează căutările, este aproape imposibil de observat un cadavru în mizeria asta de aici”, spunea unul dintre voluntarii veniţi la căutări, acesta refuzând banii familiei întrucât era prieten cu dispărutul şi era interesat de găsirea cadavrului pentru a-l putea îngropa conform obiceiurilor locului. Oamenii nu renunţă la căutări după ce, în zona mănăstirii Lainici au dat peste un pantof al dispărutului, ei sperând că, mai devreme sau mai târziu, îl vor putea lua acasă pe bărbatul de 61 de ani pentru a-i face o slujbă care să-i asigure odihnă pe lumea cealaltă.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: