Copil de 12 ani, plimbat între ORL şi Pediatrie. „Băiatul era în chinuri groaznice!”

Situaţie extrem de dificilă pentru un copil de 12 ani din Târgu Jiu care a fost plimbat zile în şir între secţiile ORL şi Pediatrie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Băiatul a ajuns miercuri, 31 mai, la urgenţe cu dureri groaznice în gât, pentru ca abia duminică, 4 iunie, mama să afle că băiatul are infecţie cu stafilococ auriu. Mama condamnă comportamentul medicilor care au schimbat mai multe tratamente, dar şi comportamentul pe care medicii l-au avut faţă de copilul suferind.

Mirela Şomîcu a trecut printr-o experienţă pe care n-o va uita prea curând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Femeia spune că băiatul ei de 12 ani a fost tratat în bătaie de joc de mai mulţi medici pediatri ai unităţii medicale, copilul fiind plimbat zile în şir între secţiile ORL şi Pediatrie. „Miercuri am plecat cu el la spital, la urgenţă şi de acolo m-au trimis la ORL că trebuie internat, că dă în septicemie. La ORL mi s-a spus că da trebuie internat, dar nu au medic orelist şi atunci eu am spus că refuz internarea pe secţia respectivă. Am plecat din nou la Pediatrie unde m-au acceptat într-un final, a doua zi i-a luat exudatul din gât”, povesteşte Mirela Şomîcu. Chiar dacă rezultatul acestui tip de analiză ar trebui să ajungă în cel mult 24 de ore, mama a fost informată abia duminică că băiatul prezintă o infecţie cu stafilococ auriu. „Copilul era în chinuri groaznice, nu mai vorbea, parcă era o legumă, stătea în pat, avea febră şi m-am dus peste asistente şi le-am întrebat de ce stau acolo în timp ce copilul meu este în chinuri. Abia atunci s-au uitat pe analize şi au văzut că era infecţie cu stafilococ auriu. Eu spun sigur că el a luat acest stafilococ în spital, eu nu am ajuns cu băiatul cu febră, a făcut febră în spital, după aproape două zile de tratament”, mai spune mămica.

„I-au pus fişa la copil în braţe şi ne-au trimis la ORL”

Văzând că starea băiatului nu se ameliorează, medicul pediatru l-a trimis din nou la ORL. „Doamna doctor Marilena Davidescu i-a făcut o incizie în gât pentru a scăpa băiatul de chinuri. Dânsa a considerat că după incizie să revin la Pediatrie să continui tratamentul cu antibiotic. Nici n-am ajuns bine la Pediatrie că au spus să-mi fac bagajul să mă duc din nou la ORL şi m-au adus aici cu forţa. Am venit singură cu copilul şi cu şoferul de la spital, fără infirmieră, fără nimic, fişa la copil în braţe”, spune Mirela Şomîcu. Mai mult de atât, mama a fost luată în primire de medicul şef de secţie de la Pediatrie, Elena Popescu, care i-ar fi spus să renunţe la serviciu pentru că nu are nimeni grijă de copilul ei în spital. „Doamna doctor Popescu a spus că ar fi bine să renunţăm şi eu şi soţul meu la serviciu că nu stă nimeni să aibă grijă de copilul meu în spital, în condiţiile în care copilul are 12 ani, ştie foarte bine de el, este cuminte, spune tot ce vrea. Este obligaţia lor să se intereseze de starea pacientului, nu să mă duc eu peste ele de fiecare dată când îi este rău copilului”, a mai spus Mirela Şomîcu.

Ce explicaţie are spitalul

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu neagă afirmaţiile mămicii şi laudă, ca de fiecare dată, comportamentul medicilor care au intrat în contact cu pacientul. Cert este că, reprezentanţii instituţiei au recunoscut într-o oarecare măsură că băiatul a fost plimbat de la o secţie la alta. „La Pediatrie i s-a făcut tratamentul corespunzător, a fost monitorizat, nimeni nu i-a vorbit urât. Băiatul este bine, este incizat, a avut o problemă la amigdale, s-a intervenit pe parte de ORL şi acum este internat pe ORL. Băiatul a venit cu o problemă în gât, ce s-a identificat este ce a avut el, infecţia a avut-o de acasă. Nu au intervenit în ORL pe acest motiv, ca să vadă cu ce este infecţia şi ce tratament se recomandă”, a declarat Diana Marcoci, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 7,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: