Controale în cimitirele din județ

Direcția pentru Sănătate Publică Gorj a demarat mai multe controale în cimitirele din județ pentru a se asigura că este respectată legislația sanitară. Deși cimitirele din Târgu Jiu nu au autorizație, acestea vor avea nevoie de un aviz abia atunci când vor solicita extinderea. „Conform datelor pe care le avem, cimitirele nu au autorizație. Conform ordinului din 2016, se autorizează doar cimitirele nou înființate sau cele care se extind ori în momentul în care apar modificări în structura pe care au avut-o până acum. Ele nu au avut autorizație sanitară și nu s-a impus autorizarea cum se impune din anul 2016”, a explicat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

De altfel, Direcția pentru Sănătate Publică Gorj a demarat o serie de verificări în teritoriu pentru a avertiza administratorii cimitirelor de pericolele la care expun populația în cazul construcțiilor ilegale. „Cei care administrează aceste așezăminte sunt responsabili pentru ceea ce se construiește în aceste cimitire și în condițiile în care se construiesc, pentru că apar diferite construcții care nu sunt conforme cu legislația. Periculos este să fie înhumați decedații la suprafețe mai mici de doi metri. Se poate impurifica solul, se pot impurifica sursele de apă. Noi am demarat o verificare în județ. Așteptăm să vedem rezultatele și vom vedea ce se impune pentru viitor. Am luat legătura și cu cei care administrează cimitirele și atunci vom solicita și noi planuri de măsuri pentru a putea să intre în legalitate”, a mai transmis Elena Pițian.

Controalele au demarat după ce s-a descoperit că în mai multe cimitire din Târgu Jiu și localitățile învecinate au fost construite adevărate vile. Este vorba despre construcții cu etaj, iar morții sunt ținuți la suprafață, mirosul devenind insuportabil pentru localnicii din zonă.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: