Copila din Văgiulești, abuzată de tată, exploatată de mamă

Dezvăluiri desprinse dintr-un scenariu de groază a făcut copila de 15 ani, din comuna gorjeană Văgiulești, în fața unui psiholog. Propriul tată o abuza de luni întregi, dar nici mama ei nu era străină de această situație. Chiar ea ar fi obligat-o pe fată să întrețină relații sexuale cu alți bărbați din sat. În schimb, mama ei primea țigări și băutură. De câteva luni, femeia și-a abandonat copiii pentru un alt bărbat, lăsându-i într-un adevărat iad, fără mâncare, fără căldură și fără niciun ajutor.

Cazul a fost făcut public de o tânără din Rovinari care a deschis inițial o acțiune caritabilă. Cristina Lia, de la Asociația Glasul Sufletului avea în plan să strângă bani ca să le modernizeze căsuța în care stăteau cei șapte frați cu tatăl lor, căruia i-a fost amputat un picior din cauză că suferă de artrită. Handicapul său nu l-a oprit însă să facă fapte groaznice, să abuzeze de propria fiică aproape în fiecare seară, uneori chiar și de față cu frățiorii mai mici.

“Acolo trăiau în condiţii inumane. Paturile erau pline cu urină, nici măcar nu aveau un WC în curte. Casa nu are gard, pentru că scândurile au fost puse pe foc. Copilaşul, Andrei, mi-a spus să-l duc la un doctor ca să-i taie picioarele şi să-i pună altele în loc”, au fost mărturisirile Cristinei Lia.

Totul a ieșit la iveală când copiii s-au îmbolnăvit și Cristina i-a ajutat să ajungă la spital, ca să fie tratați de răceala puternică pe care o aveau aproape toți. Andrei, băiatul în vârstă de doar șase ani, a ajuns la un spital din București. Pe lângă pneumonie, acesta are și un handicap din naștere și nu poate merge așa că, prin casă, doar se târa. Așa s-a ales și cu răni groaznice la picioare.

În spital, copila de 15 ani a avut curaj să mărturisească iadul de acasă. A spus cum tatăl o abuzează sexual de luni de zile. “Nu vrea să mai meargă acasă. Am văzut şi ce i-a spus psihologului, că vrea să fie luată de acolo, că nu se mai întoarce şi că, dacă nu a murit până atunci, sigur o să moară. Spunea că noaptea nu doarme, pentru că ştia că o cheamă cum se stingea becul la el. Este un copil traumatizat fizic şi psihic. Ea spune că şi mama chema bărbaţi la ea pe două pachete de ţigări şi o cafea. Mama o obliga să facă acest lucru. Asta mi-a spus fata”, a mai spus Cristina Lia.

Aceleași mărturisiri, micuța le-a făcut și în fața unui psiholog. Protecția Copilului Gorj a alertat Poliția și a preluat-o, de urgență, pe copilă. De altfel, toți cei șase frați cu care era acasă au ajuns în grija statului pentru moment.

Monstrul cu chip de tată riscă închisoare

Tatăl abuzator este în spital. Imediat ce va fi externat, el va ajunge în spatele gratiilor. Este acuzat de viol. „În urma verificărilor efectuate de poliţiști s-a stabilit faptul că începând cu vara anului 2019 şi până la data de 23 ianuarie, bărbatul ar fi întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, prin constrângere, cu fiica sa. Minora a fost transportată la SML Gorj pentru investigaţii de specialitate, aceasta urmând a fi preluată de reprezentanţi ai DGASPC Gorj. În , s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta și luarea măsurilor legale, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Protecția Copilului Gorj a mai încercat să îi ia pe cei șapte copii din familie, dar instanța a respins toate cele trei solicitări făcute în ultimii ani. Cea mai recentă a fost chiar în această lună. În total, familia Bucur are 10 copii. Doi sunt majori, iar unul este în grija unui asistent maternal de câțiva ani.

Vizualizări: 4,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: