Copilul bătut de mamă rămâne lângă familie. Ce condiții a pus Protecția Copilului!

Băiatul de 13 ani din Târgu Jiu, snopit în bătaie de mama care nu era mulțumită de performanțele școlare, va rămâne în sânul familiei. Protecția Copilului a solicitat instanței ca măsura de plasament în regim de urgență să înceteze.

Olimpicul va rămâne alături de părinți, cu mențiunea ca atât el, cât și mama să fie consiliați psihologic. „Am finalizat evaluarea copilului. S-a decis să se solicite instanței încetarea măsurii de plasament în regim de urgență. Copilul va rămâne, în continuare, alături de mama și tatăl său. De altfel, tatăl a promis că va rămâne la Târgu Jiu pentru a se asigura de buna creștere a fiului său”, a explicat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj.

Familia, monitorizată șase luni

Mama, medic stomatolog la Centrul medical Judeţean Gorj al MAI, poate răsufla ușurată, însă este obligată de Protecția Copilului să meargă la consiliere alături de fiul ei. „Atât mama, cât și copilul vor merge la ședințe de consiliere psihologică pentru a depăși acest episod. În plus, noi vom monitoriza atent familia în următoarele șase luni”, a mai punctat Corina Drăgan.

Olimpicul a fost bătut, săptămâna trecută, în scara blocului în care locuiește, pentru că a refuzat să participe la un proiect şcolar. Vecinii au povestit că era plin de sânge și era lovit, cu brutalitate, de cea care i-a dat viață. „Îl bătea rău de tot, au ieşit toți oamenii din bloc. L-a prins la colțul scării blocului şi i-a rupt cureaua de pe el şi a început să îl bată cu ea. Îl dădea cu capul de pereți şi urla în continuu: «Treci la şcoală!». Îi dădea pumni în cap, picioare, de toate. S-au luat oamenii de dânsa. O femeie chiar a intrat în bloc să o calmeze, dar a împins-o şi pe dumneaei. Când a văzut că o doamnă a scos telefonul să sune la poliție, l-a lăsat în pace şi s-a dus până la colț, sunându-i pe colegii lui, să vină să-l ia. Nu am văzut în viața mea aşa ceva şi nici nu vreau să mai văd... Femei în vârstă care aveau nepoții departe plângeau când vedeau cu ce cruzime se face dreptate”, a scris un martor la incident pe un site de socializare.

Vizualizări: 824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: