Cornuri mucegăite la o școală din Gorj. Anchete și sancțiuni!

Cornuri mucegăite. Asta ar fi dus acasă câțiva copii de la o școală din Gorj. Părinții copiilor au reclamat situația revoltătoare, iar cei responsabili au fost deja amendați de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj. Verificări la școala cu pricina au făcut și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Cazul a fost semnalat la școala din satul Lăzărești, orașul Bumbești-Jiu. Trei cornuri mucegăite ar fi fost împărțite în cadrul programului guvernamental „Laptele și cornul”. „Uitați ce au primit să mănânce copiii noștri. Cornuri mucegăite! Prin celebrul program „Laptele și cornul”, copiii primesc cornuri bune de aruncat la gunoi”, a spus, revoltat, unul dintre părinți.

Autoritățile responsabile s-au autosesizat și au mers în control. „A mers, în această dimineață (n.r. marți) inspectorul de sector la școala din Lăzărești. Am înțeles că ar fi vorba de trei cornuri. A fost vorba de o greșeală, dar greșeala se plătește așa că au fost aplicate sancțiuni. A mers în control și o echipă de la Direcția pentru Sănătate Publică Gorj”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

DSP Gorj a confirmat verificările și a subliniat că, de cornurile distribuite în școli, răspund cei care le împart în unitățile de învățământ și reprezentanții școlii, pentru modul în care sunt depozitate acestea.

În replică, primarul din Bumbești-Jiu susține că produsele urmau să fie returnate furnizorului și că nu ar fi fost distribuite copiilor. „Este vorba de un copil care a luat cornuri care nu au fost ridicate de copiii care au fost vineri la școală. Nu e vorba de cornul care a fost adus luni. A fost lăsat într-o zonă neasigurată. Cornurile ar fi trebuit să le ia furnizorul. Au fost trei cornuri pe care copilul le-a luat și le-a dus acasă”, a explicat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Vizualizări: 3,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: