Coronavirus, 11 martie, live text: Încă 196 de decese în Italia

23.00: Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate miercuri seara în România, ridicând bilanțul la 47 de pacienți infectați cu Covid-19. Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie, și de un bărbat de 48 de ani din București, contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

23.00: Italia anunță noi măsuri drastice în lupta împotriva noului coronavirusuri. Pe tot teritoriul Italiei vor fi închise toate barurile, restaurantele, hotelurile, frizeriile și centrele estetice. Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

22.00: Un tânăr care a venit pe 10 martie din Italia și a intrat în carantină la Iași este pacientul nr. 45. Măsura autorităților de a carantina românii care vin din străinătate se dovedește una benefică.

21.00: Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul voronavirus au fost confirmate în România. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns astfel la 44. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020. Aceștia se aflau în carantină, la Arad, unde au fost plasați imediat după sosirea în țară. Aceștia sunt contacți ai bărbatului din Arad aflat în carantină, care a fost testat pozitiv marți seara.

20.00: Cazul nr. 39 a apărut la Constanța. Este vorba de un bărbat care susține că nu a călătorit în străinătate și fără să știe că ar fi intrat în contact cu persoane venite din străinătate.

19.20: Nu mai puțin de 196 de persoane au murit în Italia în doar 24 de ore, interval în care au fost diagnosticate 2.313 de cazuri noi. Numărul total de persoane infectate a ajuns la 12.462, iar numărul total de morți este de 827.

18.40: Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. 

18.35: Bilanțul infecțiilor cu coronavirus ajunge la 38. Ultimul caz confirmat, o femeie de 54 de ani, contact al pacientului internat la Gerota.

18.10: Trei medici și 12 asistenți de la spitalul "Victor Babeș" din Capitală sunt blocați în spital, după ce au intrat în contact cu pacienți cu coronavirus, anunță Realitatea TV.

17.30: Armata a pus corturi la graniță. Toți oamenii care intră în țară trec pe la aceste corturi, unde se face triajul și se completează declarațiile pe proprie răspundere.

17.10: Biserica Ortodoxă Română ia măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. BOR a anunțat că se va permite accesul unui număr limitat de persoane în biserici, iar ceilalți vor putea asista la slubje din curte. 

17.05: Al 35-lea caz confirmat cu coronavirus este un controlor de trafic de la Romatsa.  Bărbatul de 32 de ani din Iași, cazul cu numărul 32 de coronavirus din România, este polițist de frontieră, a transmis șeful Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

16.55: Economia Chinei își revine încet după epidemia de coronavirus, fabricile, magazinele și complexele de distracție fiind redeschise după ce au fost închise timp de câteva săptămâni.

16.35: Cazul nr. 36 confirmat este un bărbat din București care a venit la finalul lunii februarie din Israel. Acesta este la terapie intensivă, starea lui fiind gravă.

16.25: Un angajat al magazinului Dedeman din Reșița a fost confirmat cu coronavirus. Bărbatul este în varstă de 27 de ani, conform stirilecs.ro. Tânărul s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome asemănătoare infecției cu coronavirus, iar un set de analize au fost trimise la Spitalul ”Victor Babes” din Timișoara, care au ieșit pozitive. Cei doi sunt domiciliați în Municipiul Reșița, bărbatul lucrând la Dedeman, iar soția bărbatului fiind angajată la BRD.

15.45: Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35. Este vorba despre:

- Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic

- Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare

- Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare

15.10: România are doar 419 medici epidemiologi la nivel național. Ieri au fost încheiate contracte de muncă cu 23 de medici epidemiologi care au terminat specializarea anul trecut.

15.05:  Aeroportul Timișoara a anulat toate zborurile spre Germania. Aceeași decizie a fost luată și la Aeroportul Otopeni. Asta după ce, în cursul zilei de miercuri, mai multe zone din Germania au intrat sub cod roșu de infecții cu coronavirus. 

15.00: A fost confirmat cel de-al 32-lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia. Bărbatul era în autoizolare din data de 9.03.2020.

14.15: Șase români din Italia sunt diagnosticați cu coronavirus.

14.10: Autoritățile au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele fostului ofițer al MAI și angajat la primărie, confirmat cu coronavirus, pentru că a ascuns faptul că a fost în Israel. Bărbatul riscă o amendă sau chiar închisoare de la 6 luni la 2 ani. Bărbatul este angajat la Amenajarea Domeniului Public Sector 4 și, până să fie internat în Spitalul Gerota, a intrat în contact cu peste 120 de persoane din instituție. Pacientul de 60 de ani, cazul al 17-lea, a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota. A fost internat pe 5 martie cu alte simptome, însă la trei zile după internare a dezvoltat febră, ulterior fiind confirmat cu coronavirus. Nora ofițerului în rezervă al MAI, soțul ei și fiul lor de 3 ani au fost și ei confirmați cu coronavirus. Femeia este gravidă și lucrează la Primăria Capitalei.

13.40: Secretarul de stat Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că au fost extinse zonele roşii şi la nord-estul Franţei şi la regiunea Madrid, iar în zonele galbene se află celelalte localităţi din Franţa, Germania şi Spania. Persoanele care vin din zonele roşii intră în carantină, în centre speciale, iar cele care vin din zonele galbene vor fi izolate la domiciliu.

13.30: Inspectorii sanitari au dat, în aceasta perioadă, amenzi însumând 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

13.00: Turcia a anunţat astăzi că a înregistrat primul său caz de infectare cu noul coronavirus, un bărbat care a călătorit recent în Europa.

12.55: Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a declarat miercuri că amânarea sau anularea JO 2020 de la Tokyo este "de neconceput", în timp ce epidemia de coronavirus continuă să ridice întrebări în legătură cu menţinerea evenimentului în această vară.


12.35: Românii care vin în țară sunt organizați în coloane de mașini la frontieră și sunt escortați de poliție până în județele în care vor intra în carantină sau izolare.

11.35: Raed Arafat a anunțat noile restricții stabilite în comitetul pentru situații de urgență. Exporturile de medicamente sunt interzise. Instituțiile cu peste 99 de salariați trebuie să decaleze programul de lucru, adică nu toți salariații să înceapă programul la aceeași oră. Și firmele au primit recomandarea să facă asta. Nu mai pot avea loc activități culturale sau de altă natură cu peste o sută de participanți.

11.00:  A fost confirmat încă un caz de COVID-19, în Iași. Bărbatul s-a întors în țară pe 2 martie, din Veneția, și a prezentat simptome două zile mai târziu, iar pe 10 martie a fost internat în spital. „Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31-lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneția în 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase”, a transmis Grupul de Coordonare Stretegică.

09.20: Femeia diagnosticată miercuri cu coronavirus este medic gastroenterolog la spitalul Gerota. Este primul medic din România confirmat cu coronavirus. Femeia este deja a cincia persoană îmbolnăvită de ofițerul MAI în rezervă, care a ascuns inițial autorităților faptul că a fost în Israel. El a intrat în contact cu cel puțin o sută de persoane, printre cei contaminați fiind fiul, nora gravidă și nepotul acestuia.

09.16: Autoritățile vor extinde, de miercuri dimineața, lista „zonelor roșii” pentru a include nordul Franței și Madridul, unde au fost înregistrate multe cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24.

09.15: O femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Dimitrie Gerota, este cazul cu nr. 30 diagnosticat în România.

09.10: Numărul de cazuri de coronavirus din lume a ajuns la circa 120.000, fiind consemnate aproape 4.300 de decese.

08.40: Secretarul de stat pentru Sănătate Publică din Marea Britanie, Nadine Dorries, a fost depistată pozitiv pentru coronavirus, potrivit BBC. Nadine Dorries a declarat că, de îndată ce a fost informată de rezultatul pozitiv al testului, a luat toate măsurile de precauție recomandate și s-a autoizolat acasă. Dorries a comunicat că Departamentul englez de Sănătate Publică a demarat o anchetă detaliată a persoanelor cu care a intrat în contact.

08.30: Azi-noapte au venit rezultatele testelor făcute gorjenilor pentru coronavirus, toate fiind negative.

08.00: Cancelarul german Angela Merkel s-a adresat marți parlamentului şi a estimat că între 60% şi 70% din populaţia Germaniei va contacta noul coronavirus, informează cotidianul Bild.

Vizualizări: 4,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: