Coronavirus, 12 martie, live text: Tot mai multe granițe închise

21.40: Şase noi cazuri de infectare au fost confirmate, joi seară. Toate cele şase persoane depistate cu COVID-19 se află în Hunedoara. Bilanţul la nivel naţional ajunge, astfel, la 59. 

21.05: A fost confirmat și cazul cu nr. 53.

08.25: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 52. Este vorba despre un bărbat de 21 de ani din Mureș, șofer de TIR, care a călătorit în Italia și despre o femeie de 33 de ani care lucrează la Torino și s-a întors în România în 10 martie.

20.00: Şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, care a stat alături de preşedintele american Donald Trump weekend-ul trecut în timpul vizitei preşedintelui brazilian în SUA, este purtător al coronavirusului, a anunţat joi presa braziliană.

19.15: O nouă zi neagră în Italia. Ultimele 24 de ore au adus 189 de decese din cauza covid 19 și 2651 de noi îmbolnăviri. În Italia, de la începutul epidemiei de Coronavirus, 15.113 de persoane au contractat virusul Sars-CoV-2 și 1.016 au murit.

18.40: Grupul de Comunicare Strategică anunță un nou caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o femeie, din Neamț, recent întoarsă din Italia. Bilanuțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunge la 50. Femeiea, în vârstă de 54 de ani din Neamț a fost internată la Spitalul Roman în 11.03.2020 cu tuse, febră, faringită. În data de 01.03.2020 s- a întors din Italia, din zonă neafectată. Testul pentru infecție cu coronavirus a ieșit pozitiv. Este cel de-al 3-lea caz anunțat astăzi.

18.05: Parchetul General anunță că s-a sesizat din oficiu și face cercetări pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce în presă au apărut informații privind decizia Ministerului de Interne privind închiderea școlilor înainte ca aceasta să fie aprobată. Procurorii susțin că transmiterea acestor informații "a creat o stare de panică și confuzie la nivel național, în contextul creșterii răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul României".


17.50: Republica Cehă a declarat stare de urgență pentru 30 de zile și a interzis accesul pe teritoriul țării pentru nerezidenții din 15 țări cele mai afectate de coronavirus, a anunțat premierul Andrej Babiš, după o ședință de guvern de cinci ore. La ora actuală, Cehia se confruntă cu 94 de cazuri confirmate de coronavirus. Niciun deces nu a fost raportat.

17.40: Al 49-lea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba de o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină la Arad.

17.25: Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în scop turistic sau tranzitează Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Republica Federală Germania ca, în contextul evoluţiilor epidemiei cu COVID-19 la nivel european, să ia în considerare scurtarea şederii şi revenirea de urgenţă în România.

16.00: Directorul Centrului Naţional de Cercetări Clinice pentru Boli Respiratorii din China a anunţat, joi, că pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit în iunie.

14.45: Autoritățile din Serbia au decis să închidă mai multe puncte de frontieră cu România pentru a evita răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut și de autoritățile din România, care precizează că rămân deschise punctele de trecere de la Stamora Moravița (județul Timiș), Jimbolia (județul Timiș) și Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

13.55: Federația Română de Fotbal a decis, joi, să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

13.45: Autoritățile române au dechis, până joi, 23 de dosare penale pentru difuzarea de informații false despre epidemia de coronavirus și pentru zădărnicrea combaterii bolilor, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

13.35: Flacăra Olimpică a fost aprinsă, joi, într-o ceremonie fără spectatori, din cauza pandemiei cu coronavirus, ceremonie care a avut loc în vechea Olympia. La festivitate au participat 100 de persoane acreditate de Comitetul Olimpic Internaţionale şi de Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

13.30: O tânără de 26 de ani din Valea Jiului s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea a fost depistată cu coronavirus însă înainte s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, nespunând niciun moment că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.

13.20: Campionatul Spaniei, suspendat - Real Madrid a intrat în carantintă.

13.00: ​​Avocatul Poporului i-a cerul joi președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, iar Parlamentului să o încuviințeze, în contextul epidemiei de coronavirus. Solicitarea este făcută luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii Covid – 19.

11.40: Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat joi primarului general al Municipiului București, Gabriela Firea, primarilor celor șase sectoare din Capitală, precum și primăriilor din județul Ilfov să identifice urgent spații izolate de cazare, destinate carantinării, și să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus (COVID – 19) și pentru protejarea populației.

11.00: Spitalele din București își anunță pacienții că nu vor mai fi tratate decât urgențele în următoarele două săptămâni, consulturile fiind reprogramate.

10.55: Un nou caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat joi dimineață în România, numărul total ajungând astfel la 48. Este vorba despre o femeie din București care are legătură cu pacientului 17, mai exact cu fostul polițist care a ascuns faptul că a fost în Israel.

09.05: Spitalul Gerota din București este în carantină de ieri pentru două săptămâni. Nimeni nu poate intra în clădire și nici nu poate ieși, până când nu vor fi gata testele. Și accesul pe strada pe care este spitalul este restricționat, nu intră decât oamenii care locuiesc în zonă. Este spitalul în care a fost internat fostul polițist care a ascuns faptul că a fost în Israel și s-a dovedit a fi extrem de contagios, îmbolnăvind cel puțin șase persoane, inclusiv un medic. Fostul polițist a intrat în contact cu circa 150 de persoane.

08.35: O femeie de 103 ani a ajuns în stare gravă la un spital din Wuhan, infectată cu noul coronavirus. Medicii au declarat-o vindecată în mai puțin de o săptămână, iar pacienta a fost externată. Este cea mai bătrână persoană care a scăpat cu viață în urma infectării cu noul virus.

08.30:  Actorul Tom Hanks a anunţat că el și soția sa, Rita Wilson, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, potrivit CNN. Printr-o postare pe Instagram, Tom Hanks și-a anunțat urmăritorii de pe rețeaua socială că se afla în Australia, alături de soția sa, în momentul în care au fost testați.

08.25: Președintele SUA Donald Trump a anunțat restricții de călătorie privind Europa, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului, scrie BBC. Într-un discurs televizat, el a spus că toate călătoriile din 26 de țări europene vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile.

05.45: Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”. De asemenea, OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale".

05.35: Un bărbat din comuna vâlceană Laloşu, care a plecat de acasă, deşi era în izolare, a fost bătut de un vecin care l-a văzut pe stradă. Vâlceanul plecase la primărie să ia o adeverință.

05.30: Ministrul Sănătății susţine că numărul cazurilor de îmbolnăvire va creşte, iar România va trece la următoarea fază. "Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi, avem resursa umană necesară, avem paturile de terapie intensivă, încă avem consumabile, ne luptăm cu orice înseamnă fenomen speculativ, de aceea am blocat exportul paralel”, a spus Costache. Miercuri au fost 18 cazuri noi, numărul total de persoane diagnosticate fiind de 47.

Vizualizări: 4,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: