Coronavirus: Numărul deceselor a crescut la 80

Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China a crescut la 80 iar 2.744 de cazuri au fost confirmate în ţară, în timp ce Franţa şi Statele Unite se pregătesc de evacuarea cetăţenilor lor din zona de carantină, informează AFP.

Alte 24 de persoane care au murit au fost înregistrate în provincia Hubel, epicentrul zonei contagioase, dar niciun alt deces nu a fost confirmat în afara acestei regiuni, a anunţat luni guvernul central. 

"Capacitatea de propagare a virusului a devenit mai puternică", au declarat medici chinezi, chiar dacă nu se dovedeşte "la fel de puternic ca SARS", un coronavirus care a provocat moartea a sute de persoane la începutul anilor 2000. 

Situaţia este "gravă", a recunoscut sâmbătă seară preşedintele XI Jinping, avertizând că epidemia apărută în decembrie la Wuhan în centrul ţării "se accelerează". 

Perioada concediului cu ocazia Anului Nou Chinezesc, care ar trebui să dureze până la 30 ianuarie, a fost prelungită - fără a preciza data - cu scopul de "a limita călătoriile populaţiei", au indicat mass-media de stat. 

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că va merge în China pentru a discuta cu autorităţile mijloacele de a stopa epidemia. 

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: