Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână

Autoritățile din Wuhan, orașul din care a pornit coronavirusul din China vor să contruiască un spital în care să fie tratați doar pacienții care au acest virus. Televiziunile din China au prezentat imagini spectaculoase cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantierul unde se va construi noul spital, în doar o săptămână.

Focarul de coronavirus a provocat până în prezent 41 de decese şi a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial.  China a construit un spital la Beijing în timp record, o săptămână, şi în timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2003.

La televiziunea națională au apărut și imagini sugestive, menite să liniștească populația. 35 de excavatoare și 10 buldozere pot fi văzute cum acționează în zonă, în timp ce pe șoselele din apropiere așteaptă alte zeci de camioane, pentru a încărca pământul scos.

Potrivit bangkokpost.com, spitalul va fi construit „de la zero” pentru pacienții cu acest tip de virus şi ar trebui să fie gata în șase zile. Materialele necesare pentru construcția acestui spital au fost deja puse la dispoziție și aduse la locul unde urmează să fie construită clădirea.

Oraşul Wuhan din China, centrul unui focar de coronavirus, va construi şi un al doilea spital dedicat tratării pacienţilor infectaţi cu acesta, a relatat sâmbătă Reuters. Construcţia celui de-al doilea spital, care va fi dotat cu 1.300 de paturi, este programată să dureze o jumătate de lună.

Autorităţile din China au demarat vineri construcţia primului spital pentru pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Lucrările de construcţie urmează să se încheie la data de 3 februarie.

IMAGINI SPECTACULOASE CU EXCAVATOARELE DE PE ŞANTIER ŞI MOBILIZAREA DE FORŢE PENTRU CONSTRUIREA NOULUI SPITAL.

Galerie foto



Vizualizări: 2,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: